ZBOG Fajnal-fora Evrolige TURISTI iz OVE zemlje preplavili Beograd

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

20.05.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu trenutno boravi oko 15.000 stranih turista zbog Fajnal-fora kosarkaške Evrolige i grad će zbog organizovanja tog takmičenja samo od tih turista prihodovati između 18 i 20 milona evra.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Turisti u centru Beograda

Vesić je rekao da je to jedan od najvažniji sportskih događaj kod nas, ali i u Evropi. 

Kaže da je Beograd od 2014. pokušavao da dobije organizaciju tog turnira, kao i da je cilj da svake godine imamo po jedno veliko sportsko takmičenje u Beogradu. 


- Danas u Beogradu ima oko 15.000 stranih turista. Svi ostaju tri ili četiri dana, što je po 300 evra dnevno pošto košarkaški turisti malo više troše od fudbalskih. Tako da imamo najmanje prihod za grad i celu ekonomiju grada između 18 i 20 milona evra. Imamo prenos u više od 200 zemalja sveta, a na početku svakog prenosa se emituje promotivni film o Beogradu - kaže Vesić. 

On je naglasio da je to dobro za imidž prestonice Srbije. 

Trenutno u Beogradu boravi oko 2.500 turista iz Litvanije, koji nisu kod nas tako često, kao i da su tu i Španci i naravno Rusi i Turci

Imamo, dodaje, povećanje broja turista iz Turske za više od 20 odsto u prva tri meseca u odnosu na isti period prošle godine. 


Vesić je najavio i da će Beograd sledeće godine biti domaćin evropskog prvenstva u košarci za žene. Kako kaže, dobili smo organizovanje Fajnal fora upravo zato što smo od 2014. izgradili veliki broj hotela i infrastrukturu u Beogradu kako bi mogli da budemo domaćini tog takmičenja. 

"Organizacija je odlična, to ne kažem zato što mi organizujemo, već zato što je to takmičenje stvarno retko ovako dobro organizovano i to kažu drugi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading