KIPAR - RAJSKO UTOČIŠTE NA OSTRVU LJUBAVI

Autor: Sponzorisani tekst

Razonoda

17.05.2018

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rajsko utočište! Ukoliko ovog leta želite da odmorite i dušu i telo, uživate u hrani i piću, lepim peščanim plažama i kristalno čistom plavo-zelenom moru - odmah se pakujte i pravac Kipar. Ostrvo koje se nalazi na raskršću Evrope, Afrike i Azije nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer zadovoljava ukuse turista svih generacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Konnos Bay

Kipar je zemlja rođenja boginje ljubavi Afrodite, pa ga često zovu i "ostrvo ljubavi". Smešteno na Sredozemnom moru, nedaleko od turske obale, odiše ostacima drevnih civilizacija - vizantijske, venecijanske i rimske. Lepotom i bogatom istorijom, ali i dobrim noćnim provodom, ostrvo svake godine privlači sve veći broj turista koji dolaze iz celog sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izlet brodom

Na samo dva sata leta od Beograda, naći ćete sve ono što će vaš odmor učiniti nezaboravnim, a kad jednom kročite na tlo "ostrva ljubavi" uvek ćete mu se vraćati. Uživanje na uređenim, ali i skrivenim divljim plažama neće vam upropastiti ništa, pa ni kiša, koja na Kipru pada samo 35 dana godišnje.

Najprivlačnije destinacije za turiste i dalje su Aja Napa i Limasol, a goste u poslednje vreme sve češće privlači i Larnaka, koja odoleva vremenu svojim tradicionalnim izgledom.

Šta piti na Kipru?

Uzo - tradicionalno grčko piće
Kisela rakija - ukus podseća na pelinkovac
Commandaria - poznato kiparsko vino
Zivania - vrsta lokalnog viskija
Airani - bezalkoholno piće od mleka
RepublikaFoto: pixabay.com
Pećine

U Aja Napi, poznatoj po predivnim plažama, ali i noćnom provodu, najčešće letuju mladi, mada taj grad svojom lepotom i mogućnostima zadovoljava avanturistički duh svih generacija. Najpoznatija i najfotografisanija plaža je Nisi plaža, na kojoj ćete uživati u prozirnom moru, sitnom, belom pesku, muzici iz obližnjih klubova, a za one željne adrenalina tu su i bandži džamp i paraglajding. Najbolji smeštaj nudi turistička agencija Wayout, preko koje ćete uživati u prelepim sobama i bazenima u hotelima Callisto holiday village, Nestor, Fedrania Gardens i drugim.

RepublikaFoto: pixabay.com
Plaža na Aja Napi

Nešto mirniji grad je Limasol, najveća kiparska luka, koja se nalazi u podnožju planine Trodos. Osim prirodnih lepota i toplog mora, zadovoljiće sve goste i njihova čula i svojim gastronomskim poslasticama. Pun ugođaj nude hoteli Mediterranean beach, Park beach i drugi.

Ako ste na Kipru, svakako treba da posetite i Larnaku, grad sa dušom. U blizini Larnake nalazi se slano jezero, poznato po tome što se na njemu okupljaju jata flamingosa. Pun užitak imaćete ako svoje kofere ostavite i udobno se smestite u hotelima Lordos beach, Flamingo beach...

RepublikaFoto: pixabay.com
Nezaboravan zalazak sunca na Kipru

Wayout specijalnu ponudu Kipar za jul, avgust i septembar sa dodatnim popustom od 50 eur po osobi na cene iz cenovnika možete pogledati ovde.

Šta morate da probate?

Souvaki - svinjsko, jagnjeće ili pileće meso u tankim komadima
Riba bakalar sa krompirom i paradajzom
Kleftiko - jagnjetina koja se dugo peče u mleku
Stifado - paprikaš od zečetine u belom vinu
Musaka od patlidžana i mesa u bešamel sosu
Ekmek kadaiif - najpopularniji desert sličan baklavi

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading