Da li će Ibica postati "normalno mesto" za život?! Stanovnici ogorčeni, turisti željni dobrog provoda

Autor:

Razonoda

26.04.2018

01:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 500 ljudi izašlo je na ulice kako bi protestvovalo protiv prenaseljenosti ostrva Ibica tokom turističke sezone – a ovo je prvi protest na ostrvu koje je poznato po svom noćnom životu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Na španskom ostrvu žurka ne prestaje

Miting, koji je organizovala lokalna grupa "Prou!" održan je u Vara de Rei na Ibici u petak. Protestanti žele da se ukine privatizacija plaža, parti brodova, a žele i da se smanji stopa kriminala na ostrvu, ali i povećanje cena, ali i iznajmljivanja apartnama. Na kraju, tu je i pitanje buke zbog koje lokalci jedva žive tokom sezone. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Privatne plaže takođe smetaju meštanima

- Mi ne odbijamo turizam, ali odbijamo turizam koji je neograničen, preteran i nema nimalo poštovanja prema ljudima koji žive ovde - rekao je predstavnik organizacije Angels Eskandel. 

Godine 2017. Ibicu je posetilo 3,236,360 turista, što je za pet odsto više u odnosu na prethodnu godinu dok je lokalaca samo 130 hiljada

Lokalcima je prekipelo, a ostrvo uskoro neće moći da podnese turiste kojih će, prema statistikama biti sve više i više na ovom ostrvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading