(VIDEO) DA ZASTANE DAH: Impresivna lepota Atine u pet minuta!

Autor: b92.net

Razonoda

29.03.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki fotograf i režiser Aleksandros Maragos objavio je video koji prikazuje sve lepote grčke prestonice Atine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lepota Atine

Kratak film, koji oduzima dah, zapravo je ubrzani snimak koji prezentuje svu ubrzanost, ali i lepotu promena u grčkoj prestonici u kojoj se novo i staro spajaju na najlepši mogući način. 

- Ja sam ponosni Atinjanin. Uvek sam želeo da stvaram za svoj grad. Kriza je podstakla umetnost i u poslednjih nekoliko godina Grci su postali veoma aktivni i kreativni. Želeo sam da dam svoj doprinos i aktivno učestujem u podršci gradu - rekao je za Lonely Planet.

Za Aleksandrosa je bilo važno da se udalji od uobičajenih stereotipa i prikaže na koji način grad evoluira. 


- Atina se menja kroz arhitekturu, kulturu i umetnost. Imamo nove neverovatne građevine poput Kulturnog centra Stavros Njarhos, koji je dizajnirao Renco Pjano i koji je već postao nova gradska znamenitost. Ono što definiše metropolu jeste javni prostor i njena urbanizacija. Od prekrasnih neoklasičnih zgrada poput Atinske akademije i arhitektonske trilogije u ulici Panepistimiju do Njarhosovog centra i Nacionalnog muzeja savremene umetnosti – uprkos finansijskoj krizi, metropola se širi u pravom smeru, rekao je

 

 

Aleksandros je proveo impresivnih 90 dana snimajući Atinu. 

- Bilo je veoma iscrpljujuće zbog lokacija i tehnika koje smo koristili. Želeo sam da uhvatim Atinu sa najviših tačaka, pa su glavne lokacije za snimanje bile četiri planine koje okružuju prestonicu - Imitos na istoku, Parnita na severu, Peteli na severoistoku i Egeleo na zapadu. Mnogo toga sam snimio i sa brda Likavitos koje se nalazi u samom centru Atine, ali i sa krovova nekih od najviših zgrada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading