ZIMA PONOVO PRAVI HOTEL: Ledena oaza svake godine nestaje i nastaje!

Autor:

Razonoda

13.01.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hotel koji se svake godine ispočetka marljivo pravi od leda i snega godišnje poseti armija zaljubljenika u sever Europe, a u 2018. se očekuju i vatreni fanovi Igre prestola.

RepublikaFoto: twitter.com/Aurora_Zone
Ledeno selo je raj za sve turiste željne avanture i zimskih čarolija

Hotel "Snežno selo" je čarobni svet na severu Finske baš po meri Džona Snoua iz Igre prestola, ali i svih drugih posetitelja koje fascinira umeće oblikovanja leda. 

Svake godine iznova nastaje i nestaje hotel veličine 20, 000 kvadratnih metara u čijoj izgradnji učestvuje oko 40 vajara, građevinara i električara. Izgradnja traje otprilike mesec dana, a materijal se prikuplja još u proleće iz obližnje reke Lainio. 

Ledeni blokovi čuvaju se u kontejnerima tokom leta, da bi se u novembru počelo sa radovima. S ozirom na to da kocke leda čvrsto stoje na snegu, opasnosti od urušavanja nema. Oko 400, 000 kilograma leda i 40, 000 metara na kvadrat snega potrebno je za 24 sobe, restoran, bar, crkvu i galeriju, prenosi punkufer.dnevnik.hr.

Hotel "Snežno selo" otvoren je za razgledavanje svakim danom od 10 do 22 časa, a sezona traje od 12. 12 do 8. 4. Ove se godine očekuje čak 50.000 posetitelja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading