BEOGRAD KAO NOVI BERLIN

Autor: Tanjug

Razonoda

01.01.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski turoperater "Vojažer du mond" (Voyageurs du Monde), pozicionirao je Srbiju kao treću najpoželjniju destinaciju u 2018. godini, navodeći da je Beograd ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin "sa dodatkom slovenske duše kao plusom".

RepublikaFoto: instagram.com/acamatic
Beograd

- Srbija je doživela potpuni preporod. Uokvirena Dunavom, širokom ravnicom Vojvodine, sa Beogradom kao glavnim gradom, kulturnim srcem koje nikada nije prestalog da kuca, danas se kreće u drugom ritmu. Ostaci koji svedoče o viševekovnoj istoriji Srbije prepliću se sa uzavrelom underground kulturom - naveo je "Vojažer du mond". 



Takođe, stoji da je industrijski kvart u Beogradu - Savamala, postao novi bastion "street art-a", da nastaju mikro kulturni centri, umetničke galerije cvetaju u podrumima, mladi kreatori redizajniraju stari tržni centar iz 90-ih u "modni hab", saopšteno je danas iz Turističke organizacije Srbije (TOS). 

- Da, Beograd je ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin sa dodatkom slovenske duše kao plusom - navodi "Vojažer du mond", koji posluje u više desetina poslovnica širom Francuske, Švajcarske i Belgije. 


Pozicijom treće najpoželjnije destinacije, TOS u narednoj godini očekuje značajno povećanje broja turista iz tih zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading