PLANIRANO 800 ČARTER LETOVA ZA TURSKU I EGIPAT TOKOM LETA! Potvrda o vakcinaciji uslov za putovanje!

Autor: Republika

Razonoda

12.04.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom letnje sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma "Nikola Tesla" za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

 

- Svi čeznemo za normalnim životom, bez strahova i bilo kakvih ograničenja. Bitka sa korona virusom traje više od godinu dana, umorila nas je i niko nije pošteđen. Očekujem da masovna vakcinacija omogući otvaranje svih granica - rekao je Momirović.

Ministar je naveo da je sa aerodroma "Nikola Tesla" tokom letnje sezone planirano poletanje oko 800 čarter letova ka Turskoj - Antaliji, Bodrumu i Dalamanu, i ka Egiptu, gde će se leteti za Šarm El Šeik i Hurgadu.

Što se Grčke tiče, naveo je on, u planu su ostrva Krit, Rodos, Kefalonija, Zakintos, Krf i Skijatos.

Istakao je da se nada da epidemiološka situacija neće osujetiti ove planove i da će se aerodromi u svetu polako otvarati kako bude tekla masovna vakcinacija.

Momirović je kazao da je u planu otvaranje letova za Dubrovnik i Split ali samo u tokom letnje sezone.

- Za Kipar se već leti, a nešto veći broj letova biće oko Vaskršnjih praznika. Potvrda o vakcinaciji je za Grčku sada uslov, ali verujem da će isti princip primenjivati i druge zemlje. Po svemu sudeći, moći će da se putuje, što ne znači da je dozvoljeno bilo kakvo opuštanje, već striktno poštovanje svih epidimioloških mera - zaključio je ministar Momirović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading