JEFTINO, A BAJKOVITO! Tri prelepa mesta u SRBIJI za ROMANTIČAN ODMOR U DVOJE!

Autor: Republika

Razonoda

01.02.2021

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanje udvoje ne mora biti ni skupo ni daleko da biste uživali. Bitno je da je kraj vas voljena osoba, koja će vam ulepšati svaki trenutak, pa će i priroda i gradovi i zalasci sunca biti mnogo lepši ili pak nezaboravni.

RepublikaFoto: Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Na ova tri divna i bajkovita mesta u Srbiji možete baš uživati sa voljenom osobom.

Prelepu Taru okružuju dva velika veštačka jezera: Perućac i Zaovinsko jezero.

Ako ste više za potpuni mir, ukuse i mirise prirode, potražite smeštaj u nekom od lokalnih domaćinstava u selima oko Zaovinaskog jezera. Malo urbanije je oko Perućca gde se leti dosta posetilaca kupa i sunča na pontonu. U blizini možete iznajmiti bungalov ili pak splav- kućicu koja se lagano ljuljuška na vodi. Potpuno drugačiji doživljaj imaćete sa visine – kada se popnete na vidikovce Banjska stena i Bilješka stena, odakle puca veličanstven pogled na jezero, bistru i krivudavu Drinu i još dalje, na bosanske planine. Ako poranite ujutru, možete se ukrcati na brod. Očekuju vas tri sata romantične plovidbe kroz očaravajući kanjon Drine sve do Višegrada. Imaćete dovoljno vremena i za obilazak čuvene kamene čuprije i Andrićgrada.

Prinčevi i princeze žive srećno u velelepnim dvorcima – ne samo u bajkama.

Kod nas, Vojvodina skriva raskošna zdanja nekadašnjih bogataških i plemićkih porodica. Stratimirovići su u Kulpinu krajem 18. veka izgradili dvorac sa elementima klasicizma i jonskim stubovima na ulazu. Okružuje ga prostrano imanje sa lepo uređenim parkom, nekada jedinstvenim primerom hortikulture tog vremena. Kompleksu pripada i jedan manji dvorac, čiji je poslednji vlasnik bila čuvena vojvođanska porodica Dunđerski. Danas je proglašen spomenikom kulture i u njemu je smešten Poljoprivredni muzej.

 
U blizini Bečeja nalazi se Fantast, još jedan dvorac Dunđerskih, tako nazvan po omiljenom konju njegovog vlasnika. U njemu možete odsesti, a poseduje i lep park s jezerom i ergelu čistokrvnih grla.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading