(FOTO) KAO IZ BAJKE: Zaliv pun nestvarno lepih plaža i sela koja plutaju na vodi

Autor: b92 net, Republika

Razonoda

13.01.2021

00:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vijetnamski zaliv, u kom se smestilo više od hiljadu ostrva, jedno je od najčudesnijih mesta na planeti. Neverovatne pećine i brojna druga remek-dela prirode mamac su za mnogobrojne turiste.

RepublikaFoto: instagram.com/allwilderness's profile picture allwilderness

Južno od najpoznatijeg, Halong zaliva, nalazi se Lan Ha, zaliv od oko četiri stotine litica koje su oivičene peščanim plažama i tirkiznom vodom, prenosi Pun Kufer. Taj predivni zaliv bezbrižno živi u senci "popularnog brata", bez obzira na čištije i "usamljenije" plaže, kojih ima čak 139.

 

 

Ako zaronite u tirkiz, naići ćete na stotine vrsta riba i drugih živopisnih prizora ispod površine, uključujući i neke od retkih vrsta azijskih korala. Srećnici imaju i priliku da ugledaju delfine.

 

 

Ipak, ovaj zaliv nudi još mogućnosti. Istraživanje skrivenih mesta kajakom garantovano će vas dovesti do neverovatnih otkrića, kao i penjanje na Kat Ba ostrvo. Spektakularan prizor pružaju i plutajuća sela Lan Ha.

 

 

Selo Cai Beo najstarije je u zalivu, ali i u celom Vijetnamu. Tamo živi oko 300 porodica prehranjuju se ribolovom, a kuće su im povezane. Istražujući selo, od jedne do druge kuće lako se možete prošetati mostićima.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading