(VIDEO) Najveći grad duhova ponovo će biti otvoren za turističke posete

Autor: Pink, Republika

Razonoda

02.09.2020

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Severnog Kipra rekla je da će uskoro otvoriti napušteni grad Varoša, nekada popularno turističko mesto, koje je postalo grad duhova od turske vojne invazije na ostrvo pre nekoliko decenija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kipar je podeljen na dva dela od 1974. godine, i to između Turske i Grčke. Grad Varoša je od tada "ničija zemlja". Zbog toga je ulazak u ovaj grad, koji je nekada privlačio turiste iz celog sveta, ostao zabranjen javnosti.

Premijer samoproglašene Turske Republike Severni Kipar Ersin Tatar objavio je planove za ponovno otvaranje grada koji je nekada imao 12.000 hotelskih soba i 25.000 stanovnika.

 

- U ovom momentu smo vrlo blizu ostvarivanja planova ponovnog otvaranja grada - rekao je Tatar.

Dodao je da se moraju doneti dodatni propisi, a kako se bliže izbori, planovi mogu biti odloženi. No, ostao je optimističan.

- Po mom mišljenju sve je spremno. Klima se promenila i nova stranica je okrenuta. Ovaj grad pripada Severnom Kipru i niko ga ne može uzeti od nas - rekao je. Tatar nije precizirao kada će grad ponovo biti otvoren.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading