OPORAVAK TURISTIČKE SEZONE? U Budvi sve više gostiju nakon otvaranja granica, pretežno iz Srbije i BiH

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

23.08.2020

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam dana od otvaranja crnogorskih granica sa državama regiona, u metropoli crnogorskog turizma, Budvi, zabeležen je prvi primetan rast broja gostiju, a uglavnom dolaze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Budva

Kako prenosi crnogorski portal "Vijesti", to bi barem malo moglo popraviti praktično propalu turističku sezonu zbog epidemije koronavirusa.

U Crnoj Gori trenutno se nalazi 27.200 turista, skoro 11.000 registrovano je upravo u Budvi, a prema rečima direktorke TO Budva Maje Liješević, u odnosu na pre sedam-osam dana primetno je da Budva ima dve do tri hiljade više gostiju.

- Najveći broj turista u Budvi su gosti iz BiH, Ukrajine, Belorusije i Albanije, ima nešto i iz Rusije, i u zadnjih sedam do deset dana ima registrovanih turista primetno i iz Srbije - rekla je ona.

Više od 3.000 gostiju u Budvi je u privatnom smeštaju, u hotelima 7.700, ali se, uz popularne cene i stroge higijenske mere, očekuje veći priliv gostiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading