(FOTO) Prva sertifikovana covid-free plaža u Grčkoj: Svi očarani njenom lepotom, ali to nije jedina prednost!

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

03.08.2020

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva sertifikovana plaža 100% Covid free u Grčkoj se nalazi na ostrvu Krit, a plaža Matala se smatra i jednom od najlepših na celom ostrvu.

Foto: pixabay.com
Plaža Matala

Udaljena je oko 70 kilometara od Irakliona.

Plaža koja ulazi u istoriju

Zahvaljujući angažovanju opštinskih vlasti i ostalih nadležnih institucija, plaža Matala je značajno modernizovana. Na taj način se pravi jedinstveni model za celokupno ostrvo, prenosi Flashnews.

Ako se to primeni u budućnosti, celo osrvo može ući u novu eru, zahvaljujući jednoj od najpoznatijih kritskih plaža, koja je postala sinonim za ljubav, bezbrižnost i mir.

Foto: pixabay.com
Mnogi su zadivljeni lepotom ove plaže

Naravno, početak nije bio jednostavan.

A sve je krenulo od izgradnje i obnove infrastrukture. Svi postojeći objekti su maksimalno modernizovani. Sada se na ovoj plaži nalaze ležaljke od recikliranih materijala, suncobrani izrađeni od priordnih, ekoloških materijala, kabine za tuširanje, svlačionice, moderni toaleti i sadržaji koji su prilagođeni osobama sa invaliditetom. Sve to su tek pojedini segmenti infrastrukture koji se nude na plaži Matala.

RepublikaFoto: pixabay.com
Raj na zemlji

Najpre zbog kristalno čistog mora, a zatim i zbog bogatog sadržaja i naravno modernizacije celokupne infrastrukture, ova plaža na Kritu je ponosni nosilac Plave zastave, koja se dodeljuje na nivou Evropske Unije.

Foto: pixabay.com
Predivna plaža na Kritu

Međutim, nije samo zato Matala okarakterisana kao 100% Kovid free plaža.

Svi objekti i sav sadržaj se propisno dezinfikuju. Na celoj plaži su jasno istaknuti znaci za dezinfekciju, a sve propisane mere donete tokom pandemije koronavirusa se u potpunosti poštuju, tako da je boravak turista maksimalno siguran.

 

 

 

U tom kontekstu su se opštinske vlasti odlučile da u toku naredne sedmice organizuju čuveni festival, koji neće ličiti na one koji su bili organizovani ranijih godina. U toku su pripreme i kompletna reorganizacija, koju vodi tim vrhunskih stručnjaka.

A do tada su sve nadležne službe u pripravnosti sa ciljem sprovođenja akcija zarad jačanja i podsticanja turističkog proizvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading