STROGI PROTOKOL: Kako putuje britanska kraljevska porodica?

Autor: b92.net

Razonoda

25.10.2017

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada britanska kraljevska porodica odlazi na put, sve mora da bude isplanirano do najmanjeg detalja.

RepublikaFoto: facebook.com/Prince George of Cambridge
Prtljag princa Džordža je svetlo plave boje

Kraljica Elizabeta II najčešće na putovanja vodi 34 člana privatnog osoblja. To uključuje pripadnike odeljenja za ugostiteljstvo, logistiku, ali i privatnog sekretara i njegovog zamenika, i još četiri pomoćna sekretara. Tu su i stilisti, sobarice, ali i portparoli koji dočekuju medije. 

Kraljica Elizabeta II

Najveći prioritet prilikom putovanja kraljevske porodice svakako je njena bezbednost, pa prilikom nekih putovanja sa njom putuje i lekar, a skoro uvek čitava grupa telohranitelja. 

Nedavno je otkriveno i da je princ Hari unajmio telohranitelja koji će danonoćno paziti na njegovu devojku, američku glumicu Megan Markl. 

Zanimljiv je podatak i da sama kraljica ima tačno osam policijskih čuvara koji je prate u stopu.

Svaki član kraljevske porodice ima svoj personalizovani prtljag, koji se razlikuje po šifri, boji i monogramu. Tako je, na primer, prtljag malenog princa Džordža svetloplave boje. 

Svi članovi uvek su doterani u skladu s prilikama jer se odevne kombinacije za zvanična putovanja kraljevske porodice uvek pomno biraju znatno pre toga. Tako vojvotkinja od Kembridža uvek pakuje odeću koja odgovara tradicionalnim bojama države u koju putuje. 

 

 

Ipak, jedno odevno pravilo uvek je isto - svi pripadnici kraljevske porodice moraju u koferima da imaju crno odelo ili crnu haljinu, u slučaju da umre neki od članova dvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading