ZOMBI I VAMPIRI: Turističke atrakcije za Noć veštica

Autor: novosti.rs

Razonoda

23.10.2017

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji dan oktobra je motiv putnicima da obiđu destinacije gde se slavi neobičan praznik. Američki praznik Noć veštica najviše se slavi u Parizu, Pragu i Rumuniji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Morbidan praznik kao magnet za turiste

Poslednjeg dana oktobra u mnogim zemljama deca se maskiraju kako bi dobila bombone od komšija, ali i mnoge turističke destinacije organizuju žurke i maskenbale za Noć veštica kako bi privukle turiste. Ovaj američki praznik, kada se rezbare bundeve i kostimiraju deca, polako zahvata i Evropu, a najviše se slavi u Parizu, Pragu i Rumuniji.

Diznilend u Parizu

Noć veštica ni na koji način nije povezan sa francuskom tradicijom, ali sa zaradom jeste, pa je "Diznilend" kompletno ukrašen u narandžastoj i crnoj boji. Pored žurki koje organizuje Miki Maus i glavni junaci su u "strašnim kostimima".


Jevrejski kvart u Pragu

Ovde se svake večeri organizuju "mračne ture" koje turiste upoznaju sa misterijama i neobjašnjenim nesrećama, a posete i muzej sprava za mučenje. Na sam dan, 31. oktobar, biće organizovane mnogobrojne kostimirane zabave.

Transilvanija u Rumuniji

Čuveni po legendi o grofu Drakuli, stari gradovi u Transilvaniji "prodaju" mračnu priču tokom čitave godine, jer su srednjovekovni gradovi kao zaustavljeni u vremenu. Krevet u Brašovu, gde se nalazi dvorac Bran, nemoguće je naći za poslednji vikend u oktobru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Transilvanija je krajem oktobra puna turista

Gotski kvart u Barseloni

Ovaj grad poznat je po zabavama za Noć veštica. Svi klubovi prave kostimirane žurke, a zabavni park Port Aventura potpuno je u stilu straha. Barselona 1. novembra slavi meksički praznik Dan mrtvih sa velikom paradom i vatrometom.


Vampiri u Srbiji

Jedina srpska reč koja isto zvuči na svim svetskim jezicima je vampir. Povremeno se organizuju izleti do okoline Valjeva, sela Zarožja i rečice Gradac na kojoj se nalazi vodenica Save Savanovića. U selu Kiseljevu sahranjen je Petar Blagojević, još jedan srpski vampir, dok je u Velikom Gradištu održan Prvi kongres veštica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading