Letovanje u Grčkoj će biti potpuno drugačije: Nema sobarica, druženja samo među članovima porodica

Autor: Pink, Republika

Razonoda

03.07.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U studije se ulazi tek u 15 časova, a roštilj i baštenski stolovi biće dostupni na zahtev porodice koja boravi u istoj sobi, obavestili su vlasnici vila srpske turiste.

Foto: Ilustracija

Zbog epidemije koronavirusa, letovanje i boravak u apartmanima na grčkom moru izgledaće nešto drugačije nego prethodnih godina. Zabrana korišćenja klima-uređaja, čišćenje soba samo pre ulaska gostiju, zabrana poseta, ali i dostavljanje peškira i posteljine u zatvorenim kesama samo su neke od bezbednosnih mera koje su vlasnici vila u Grčkoj preduzeli kako bi goste i osoblje zaštitili od zaraze.

Stiglo obaveštenje

Kako pišu mediji, vlasnici grčkih apartmana su prethodnih dana gostima koje očekuju slali novo obaveštenje, ažurirano 28. juna, o zdravstvenim protokolima koji će važiti u objektima ovog leta.

- Recepcija će ove godine biti namenjena samo osoblju. Naši klijenti se mogu prijaviti pre dolaska koristeći onlajn obrasce. Ulazak u sobe je u 15 časova ili kasnije, a odjava je najkasnije u 10 časova. Klijenti koji dolaze da se raspitaju o raspoloživosti soba moraće da drže distancu od gostiju koji već borave u apartmanima. Posetiocima koji ne borave u našim studijima nije dozvoljen boravak - stoji u obaveštenju koje su dobili naši turisti od vlasnika jednog od apartmana na Sitoniji, a koje su preneli pojedini mediji.

MERE GRKA PROTIV KOVIDA

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ulazak u sobe je u 15 časova ili kasnije, a odjava najkasnije u 10 časova

Posetiocima gostiju nije dozvoljen boravak u objektu

Vrši se dubinsko čišćenje i dezinfekcija

Soba mora biti prazna najmanje četiri sata pre dolaska novog gosta

Antiseptičko sredstvo će se nalaziti u svakoj prostoriji

Soba se neće čistiti tokom boravka gosta

Čista posteljina i peškiri biće dostupni svakog četvrtog dana na zahtev gostaKlima-uređaj neće biti dostupan

Roštilj i stolovi ispred apartmana će biti dostupni na zahtevIgralište će biti dostupno ove sezone, ali se mora voditi računa o higijeni.

Zdravstveni protokol, kako se navodi, nalaže i da će se pre dolaska gostiju raditi dubinsko čišćenje i dezinfekcija sobe, po "važećim uputstvima Nacionalne organizacije za javno zdravlje".

- Nećemo čistiti vašu sobu tokom boravka kako bismo izbegli potencijalno izlaganje osoblja virusu, ali savetujemo da sobu održavate uredno. Čista posteljina i peškiri biće obezbeđeni svakog četvrtog dana na zahtev gosta, u vreći sa zatvaračem. Klima-uređaj neće biti dostupan za ovu sezonu - navedeno je u obaveštenju.

Foto: Ilustracija

Roštilj, kao i stolovi ispred studija mogu, na zahtev, koristiti osobe koje žive u istoj sobi, a igralište je dostupno deci, s tim što su roditelji dužni da vode računa o poštovanju higijene.

Zdravstveni protokol

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta, kaže za Kurir da su svi vlasnici apartmana morali da se upoznaju s karakteristikama kovida 19 i dobiju sertifikat da će raditi po zdravstvenim protokolima.

- Ovo je rezultiralo time da se u Grčkoj mnogo više vodi računa o čistoći. Sve se dezinfikuje i sve je mnogo urednije. Na plažama se takođe vodi računa o razmaku između ležaljki i većini turista ne samo da ne smetaju neka od ovih pravila već bi voleli da tako ostane i ubuduće - zaključuje Lainović.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading