HLADAN TUŠ! Omiljena destinacija Srba žešće poskupela: Kada vidite cene ručka, izgubićete apetit!

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

01.07.2020

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak i ako kupite povoljne avionske karte, možda nećete moći da izbegnete troškove skupe hrane, pića i zabavne aktivnosti kada stignete na svoje odredište. Turisti su to otkrili na težak način kada su posetili plažni bar u Bodrumu u Turskoj.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

I dok mnoge zemlje uvode popuste i razne vrste olakšica, kako bi privukli turiste, izgleda da to nije slučaj sa Turskom.

Britanski portali pišu da se turisti umalo nisu šlogirali kada su platili 369 lira (oko 5.600 dinara) za četiri porcije kebaba.

Takođe, ostali su zaprepašćeni kada su videli na računu da mala šoljica kafe iznosi 61 liru (oko 900 dinara).

Lokalni gradonačelnik izgleda da nije zabrinut zbog poskupljenja i kaže da je na raspolaganju mnogo jeftinijih alternativa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ljudi mogu da plate 100.000 lira ako žele. Ali ovde postoje i mesta koja prodaju kebabe za 20 lira (oko 300 dinara). Mnoga preduzeća, posebno ugostiteljstvo, su u krizi zbog pandemije Kovid-19. Ne mogu sastaviti kraj sa krajem ... To, naravno, ne znači da moraju naplate više - kazao je on.

Visoke cene nisu jedine stvari oko kojih će turisti morati da vode računa.

Turska je uvela obavezno nošenje maski za lice u javnosti. Ako to ne učinite, mogli biste da platite kaznu u iznosu od 900 lira (oko 14.000 dinara).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading