6 zemalja u koje ćemo uskoro moći da idemo na odmor

Autor: elle

Razonoda

15.06.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto čemu se radujemmo kada zvanično nastupi toplije vreme i granice sa susednim zemljama ponovo profunkcionišu.

RepublikaFoto: Bonatti
Foto: Ilustarcija

Svakog proleća nas zasvrbe pete, pa ni ovo nije izuzetak - s im što jeste. Sada nas svrbe pete više nego ikada!

U početku smo stidljivo proveravali koje su to evropske države spremne za prolećnu i letnju sezonu, sada već polako, ali sigurno - to radimo revnosnije.

Još uvek se nismo odvažili za konkretnije planove, ali čovek može da sanja. I svakako - da se nada.

Na listi zemalja koje se polako ali sigurno vraćaju u normalu kada je u pitanju turizam, našle su se države koje su najviše pogođene od strane korona virusa, što nas je sa jedne strane iznenadilo, a sa druge nam zaista budi nadu da možda počnemo sa planiranjem makar leta u Grčkoj.

Ovo je spisak zemalja i datuma od kada je ulazak na njihovu teritoriju dostupan i posetiocima iz inostranstva:

1. Italija

La dolce vita može da se nastavi tamo gde je stala pre par meseci i to već od 03.06., jer od ovog datuma turisti ne samo da će moći da uđu u Italiju i iz iste izađu bez problema, već neće biti neophodno ni da borovae u karantinu.

2. Island

Ova država opredelila se da inostranim posetiocima dozvoli mogućnost izbora - da se po ulasku u državu testiraju ili da budu u karantinu dve nedelje. Što će biti izvodivo od 15.06, mada još uvek ne zvanično.

RepublikaFoto: Bonatti

3. Grčka

Vrata internacionalnim posetiocima Grčka otvara od 15. juna. Neće biti potrebe za teszom na korona virus, kao ni za karantinom - obrazložio je Kyriakos Mitsotakis, premijer Grčke. Od pomenutog datuma biće otvoren aerodrom u Atini, a od 01. jula i svi ostali u ovoj zemlji.

4. Portugal

Portugal je već polako počeo da otvara hotele, barove, noćne lubove i restorane, a internacionalni letovi su uspostavljeni sada redovno. Prilikom sletanja na aerodrome postoji punkt koji na određen način vrši test zdravlja, ali karantin nije neophodan. Plaže se otvaraju od 06. juna, a distanca među kupačima iznosi 1.5 metara.

RepublikaFoto: pixabay.com

5. Španija

Druga najposećenija zemlja na svetu posle Francuske, stritkne mere ponašanja i kretanja tokom vanrednog stanja počela je da svodi na minimum početkom maja meseca, dok će internacionalni posetioci imati priliku da uđu u Španiju tokom juna. Za sada je karantin od dve nedelje na snazi za sve one koji uđu u zemlju, ali od 01.jula i on će biti ukinut.

6. Kipar

Redovni letovi na Kipru biće uspostavljeni nakon 09. juna, još uvek se raspravlja da li će oni koju uđu u zemlju morati da urade test na covid-19 ili će morai da idu u karantin od dve nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading