Za najomiljenije turističke destinacije neće biti potreban test na koronavirus

Autor: Prva, Telegraf, Republika

Razonoda

21.05.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Jute Aleksandar Seničić gostujući na TV Prva otkrio je da će od početka juna biti ukinuti testovi za ulazak u države koje su važne turističke destinacije za srpske turiste.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Za odlazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku, pa čak i Egipat, neće biti potrebno testiranje. Meriće se temperatura, poštovaće se socijalno distanciranje kako bi turizam, kao takav, zaživeo u punom obliku.

Podsetimo, turističke agencije počeće sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca, saopštila je danas YUTA.

Na jučerašnjoj sednici Upravni odbor YUTA je zaključio da su turističke agencije kadrovski i organizaciono spremne za realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću letnju turističku sezonu.

- U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima, turističke agencije informišu javnost da će otpočeti sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca - kaže se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da će agencije voditi računa o bezbednosti putnika i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.

- Organizatori putovanja će u svom radu striktno poštovati mere koje propisuju nadležne zdravstvene organizacije radi bezbednog putovanja i boravka naših turista u ugovorenim destinacijama - kaže se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading