Kao u restoranima, morate rezervisati mesto na plaži u Španiji

Autor: Tanjug

Razonoda

10.05.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezervacije za restorane su uobičajena praksa, ali ove godine turisti će, po svemu sudeći, morati da rezervišu i mesta na nekim plažama u Španiji, zbog obaveznih mera fizičke distance tokom epidemije koronavirusa. Gradić Kanet den Berenger na obali Sredozemnog mora severno od Valensije doneo je odluku o tome da na lokalnoj plaži može da se postavi samo 5.000 ležaljki dnevno, što je polovina uobičajenog broja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svoj prostor na plaži posetioci će morati da rezervišu unapred preko aplikacije na mobilnim telefonima. Pri tome, mesta će moći da se rezervišu ili za pre podne ili za posle podne, ali nikako za ceo dan. - Ovo leto će biti veoma drugačije. Biće više prostora između suseda na plaži. Kao svojevrsna ''biznis klasa'' na plaži - rekao je gradonačelnik Per Hoan Antoni Čorda za CNN.

Široka plaža biće mrežama podeljena na kvadratne sekcije, međusobno udaljene dva metra. Prema rečima gradonačelnika, kupači će moći da rezervišu bilo koji deo plaže, a biće određeno vreme dolaska i odlaska kako bi se izbegle gužve.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading