Izvršeni prvi testovi krvi na aerodromu: Da li je ovo budućnost putovanja?

Autor: b92.net

Razonoda

18.04.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda kao predznak onoga što će postati praksa, avio-kompanija Emirejts, sa sedištem u Dubaiju, započela je ispitivanje krvi putnika pre leta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema saopštenju, prve brze provere krvi na kovid 19 obavljene su u sredu na međunarodnom aerodromu Dubai, a putnici na letu za Tunis navodno su testirani pre polaska.

Testove je sprovela zdravstvena uprava u Dubaiju na grupnom prijavljivanju na Terminalu 3, a rezultati su bili dostupni u roku od 10 minuta. Iz Emirejtsa tvrde da su prva svetska avio-kompanija koja je sprovela takve testove.

- Ovo će nam omogućiti da sprovedimo testove na licu mesta i pružimo momentalnu potvrdu za putnike koji idu u zemlje za koje su potrebne potvrde da nemaju kovid 19 - rekao je Adel al Reda, operativni direktor Emirejtsa.

Važno je napomenuti da ovi testovi ne otkrivaju da li je neko trenutno zaražen koronavirusom, već da li u krvi ima antitela koja govore da je osoba bila izložena ovom virusu i stvorila antitela protiv njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading