U ovoj evropskoj zemlji se ne plaše korone, ali zato strahuju od gladi! Ekonomija na prvom mestu

Autor: Republika

Razonoda

05.04.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belorusija je jedna od retkih država u Evropi koja nije donela odluku o karantinu zbog pandemije koronavirusa, niti je svojim građanima rekla da praktikuju socijalno distanciranje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako je pre nekoliko dana zabeležen prvi smrtni slučaj uzrokovan ovom ozbiljnom pošašću u toj istočnoevropskoj zemlji, škole, kafići, restorani i svi ostali ugostiteljski objekti su i dalje otvoreni, javni prevoz ide po uobičajenom rasporedu, a održavaju se čak i utakmice beloruskog fudbalskog prvenstva.

- Više će ljudi umreti zbog nezaposlenosti i gladi nego od koronavirusa - izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sastanku u Minsku krajem marta ove godine. Poručio je građanima da nastave da rade jer ekonomija je najveći problem.


Iako Svetska zdravstvena organizacija daje konkretne savete za ponašanje u vreme pandemije koronavirusa, predsednik Lukašenko svoje javne nastupe koristi kako bi Beloruse uverio u suprotno.

Zamolio je građane "da odlaze u saunu gde temperature dosežu 60 stepeni po Celzijusu na kojima virus ne može preživeti", da nakon toga piju votku, ali i da nastave da rade na svojim farmama jer "traktor sve leči".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading