Sve što treba da znate ukoliko ste trenutno u Španiji: Procedura napuštanja zemlje, otkazivanje letova...

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

19.03.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija, koja ima skoro 12 hiljada obolelih od korona virusa i preko 500 preminulih, zatvorila je pre nekoliko dana svoje kopnene granice za sve strance koji ne rade u zemlji ili nemaju prebivalište u njoj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Madrid

Samo će španski državljani i oni koji imaju prebivalište u njoj moći da pređu granicu i uđu u Španiju. Ostali koji daju verodostojan razlog i dokaze kroz dokumentaciju takođe će moći da uđu u Španiju, prenosi "The Local".

A evo šta treba da znaju strani državljani, pa i srpski koji se nalaze u Španiji?

Da li mogu da napustim Španiju?

Da, ali samo ako ste u svom vozilu i vraćate se u svoju zemlju. Opet, uz priloženu dokumentaciju.

Koliko će trajati ova procedura?

Najmanje 15 dana, a portal Euobserver napominje da je španski minister Fernando Grande-Marlaska izjavio da će trajati 30 dana. Odluku donosi španska vlada.

Da li će avionski letovi i prevoz trajektima biti otkazani?

Španija zasad nije zatvorila avionske granice, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova takav postupak nije isključilo da se može desiti u budućnosti. Međutim, turisti i oni koji putuje avionom se već suočavaju sa otkazanim letovima, a i izvesni broj zemalja sad ne dozvoljava ulazak za putnike iz Španije. Preporučujemo da kontaktirate avionske i trajekt kompanije preko kojih putujete za najnovije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading