ISKEŠIRAJU 292 MILIJARDE $: Ovi turisti troše ko ludi na putovanjima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinezi, prema statističkim podacima, godišnje potroše 292 milijarde dolara, što ih drži na vrhu liste zemalja koje se rasipaju na putovanjima. Kinezi najviše potroše novac na američki noćni život, kao i na ulaznice za različite kulturne znamenitosti. Predstavljamo zemlje koje najviše troše tokom putovanja. Troškovi uključuju plaćanje međunarodnog prevoza, robe i usluga tokom posete jedne od zemalja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srednja klasa Kineza sve više putuje

Kina

Kina trenutno dominira svetskom turističkom kartom po broju posetilaca drugim zemljama. Broj kineskih putnika brzo raste zbog jake srednje klase Kineza, koja sve više putuje. Međunarodni putnici, prema podacima UN, potrošili su ukupno 292 milijarde dolara, što predstavlja 13 odsto svetskih troškova za međunarodni turizam.

Kinezi troše nasumično zbog toga što su im uklonjena gotovo sva ograničenja putovanja, uglavnom plaćaju u gotovini, dok su avionskim linijama povezani sa celim svetom. Osim toga, oni najviše potroše novac na noćni život u Americi, kao i na ulaznice za različite kulturne znamenitosti.

Velika Britanija

Procenjuje se da su Britanci potrošili 63 milijarde dolara za međunarodni turizam. Ujedinjeno Kraljevstvo je drugi najveći potrošač u Evropi nakon Nemačke.

Nemačka

Nemačka je treća po količini novca koju građani potroše tokom boravka u drugim zemljama. Nemačka ima sedam odsto udela u međunarodnim turističkim troškovima sa ukupno 79,8 milijardi dolara potrošenih na godišnjem nivou.

Nemačka je potrošila više u Americi i Kini nego u Evropi. Troškovi za aktivnosti u slobodno vreme, posebno sportske aktivnosti, bili su mnogo veći u odnosu na troškove tokom poslovnih putovanja.

 

Sjedinjene Američke Države

SAD su zabeležile turističke troškove od 120 milijardi dolara, sa Meksikom i Kanadom, što predstavlja devet odsto svetskih troškova za međunarodni turizam.

Amerikanci koji su putovali za svoju dušu potrošili su čak 79 odsto od celokupnog iznosa na putovanja, dok su ostali trošili na biznis putovanja, edukativna ili putovanja usled medicinskih potreba. Međunarodni turizam je obezbedio 10 miliona poslova za građane SAD i 25 milijardi zarade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading