Novi granični prelaz Usije (Golubac) – Moldava Nova (Rumunija) i to TRAJEKTOM

Autor: daljine.rs

Razonoda

01.02.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi granični prelaz između Usije (Opština Golubac, Srbija) i Moldave Nove (Rumunija) otvoren je za prelazak, te iako je izgrađen pre skoro 30 godina do sada nije koristio.

RepublikaFoto: Republika
Golubačka tvrđava

Tako, ukoliko živite u pograničnim opštinama, ako ste išli da vidite Golubačku tvrđavu, ili ste samo putnik namernik – sada postoji još jedan granični prelaz između Srbije i Rumunije. Međutim, treba da znate da je ovaj granični prelaz – rečni.

Dakle, voziće vas trajekt čime je uspostavljen rečni saobraćaj na ovom delu Dunava između opštine Golubac i opštine Moldava Nova u Rumuniji. U opštini Golubac kažu da su pribavili saglasnost nadležne rečne kapetanije za registrovanje reda vožnje trajektne linije na Dunavu zmeđu Moldave Nove (Rumunija) i Usija (opština Golubac, Srbija), kako prenose Daljine.rs.

Što se tiče cene prevoza, od 20. januara 2020. godine svi koji žele da pređu ovaj prevoz trajektom platiće kao odrasli 3,5 evra u jednom smeru, odnosno 5 evra u oba smera. Deca i učenici u jednom smeru platiće 1,8 evra, a povratno 2,5 evra. Za studente cena je 2,5 odnosno 4 evra.

Što se tiče prevoznih sredstava, bitno je istaći da postoji cenovnik za bicikliste, verovatno zato što sa srpske strane, pored Golupca, prolazi Euro Velo 6 trasa odnosno staza, tako da bicikl s jednim putnikom košta 4 evra u jednom pravcu, odnosno 6,5 evra povratno, dok bicikl sa dva putnika košta 6,5 evra, odnosno 10 evra.

Ukoliko ste motorizovani u pravom smislu te reči, odnosno vozite motorcikl platićete evro skuplje u jednom pravcu u odnosu da ste popli biciklom, odnosno 5 evra, a povratak će vas stajati 7,5 evra ukoliko se radi samo o jednom putniku, dok je cena motorcikla sa dva putnika 7,5 evra u jednom pravcu, odnosno 11,5 u oba pravca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading