Kako je crtani film zagorčao život stanovnicima malog austrijskog sela

Autor: punkufer

Razonoda

22.01.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Halštat, udaljen tek sat vremena od Salcburga, poslednjih se godina bori s problemom broja posetilaca...

RepublikaFoto: pixabay.com
Halštat

Malo austrijsko selo Halštat, koje ima 778 stanovnika, postalo je svojevrsnom žrtvom popularnog cranog filma Frozen, proizašlog iz studija Volta Diznija. Naime, to mestašce poslužilo je kao inspiracija za Arendele, pa svaki dan u proseku tamo dođe – 10 hiljada turista!

Halštat, udaljen tek sat vremena od Salcburga, poslednjih se godina bori s problemom broja posetilaca. Priča seže još u 2011., kad je jedan kineski "tajkun", očaran lepotom sela, sagradio repliku u južnokineskoj provinciji Guangdong.

Već se tad znatno povećao interes za selo, a kad je u javnost procurila i priča o crtiću Frozen, reke ljudi počele su dolaziti i remetiti mirni život toga malog mesta.

Iako je Halštat bio poznat i pre, s obzirom na to da se od 1997. nalazi na UNESCO-ovoj listi Svetske kulturne baštine, tad ga je posećivalo oko 100 ljudi dnevno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading