O ovoj pećini postoje razne teorije zavere: Zvukovi za koje nema objašnjenja samo su jedna od stvari koja ZBUNJUJE

Autor: b92.net

Razonoda

25.12.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozno mesto u blizini Atine skoro da niko ni ne posećuje zbog brojnih praznovernih priča koje privlače samo ljubitelje paranormalnog.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#penteli #davelis #mirror #skull #cave#mountpentelicus

A post shared by Nikos Gal (@gal.nikos) on Nov 16, 2018 at 8:37am PST

 

Pećina Davelis nalazi se u planini Pendeli, sa koje se nekada donosio materijal za izgradnju Partenona.

Pećina nosi naziv po razbojniku iz 19. veka Davelisu. On ju je sa svojom bandom koristio kao skrovište, a prema legendi, postojao je i lavirint tunela koji je vodio do kuće vojvotkinje koja mu je bila ljubavnica. Na ulazu u pećinu, u steni se nalazi vizantijska crkva pustinjaka iz 12. veka.

Malo dublje u pećini molilo se bogu Panu, a ostaci koji to potvrđuju mogu da se vide u Arheološkom muzeju u Atini. Na jednom od zidova mogu da se vide rezbarije nekadašnjih putnika, uključujući nekoliko engleskih pisaca 19. i ranog 20. veka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cave Davelis! #weekend #sightseeing #in #athens #at #cave #davelis #penteli #pikermi #athens #greece

A post shared by Irin@ (@irina_sandu) on Apr 3, 2018 at 12:45am PDT

 


Postoje zapisi o tome da je grčka vojska tu realizovala poverljive operacije, zbog čega je pećina bila zatvorena za javnost. Povezivala se i s nuklearnim oružjem, eksperimentima tokom hladnog rata i brojnim teorijama zavere.

 

Okultni status ova pećina u obliku piramide dobila je zbog najrazličitijih priča ljudi koji su došli na planinu kako bi je obišli. Navodno su videli vodu koja kaplje s poda prema gore, stvorenja nalik mačkama koja hodaju uspravno, a i s elektronskim uređajima se nešto čudno dešavalo – isključivali bi se i kvarili.

Ova pećina bi mogla da posluži kao scenografija za neki horor film jer navodno ovde mogu da se nađu tragovi okultnih rituala.

 

 


Grk Dimitrios Makridopoulos, kojeg je paranormalno oduvek fasciniralo, zaputio se s kamerom i uređajem koji lovi neobične aktivnosti putem radio-frekvencija.

Uređaji su zabeležili neobične zvukove, senke i likove, a kako kaže, Dimitrios je već na ulazu osetio čudnu energiju kao da dolazi s drugog sveta, piše "Pun kufer". Stručnjaci objašnjavaju da razlog tome može biti magnetizam, ali sam uzrok ne znaju da objasne.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading