Budva, leto koje traje

Autor: Republika

Razonoda

24.09.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko niste posetili Budvu u septembru ili oktobru, onda niste istinski ni upoznali ovaj mediteranski grad. Tada se najbolje oseća bilo Budve, a imaćete utisak da kuca samo za vas!

Foto: Promo
Budva

Prosečna temperatura vazduha tokom dana idealna je za uživanje na nekoj od tridesetak peščanih plaža i mnogobrojnih skrivenih uvala, koje u ovom periodu nisu preplavljene turistima, kao što je to slučaj u julu i avgustu. Prosečna temperatura mora iznosi oko 25 stepeni – "idealna" što bi rekli Budvani, a nije zanemarljiva ni činjenica da su cene smeštaja, kao i cene u ugostiteljskim objektima znatno pristupačnije od letnjih, pa je bar vikend u Budvi pravi izbor tokom septembra ili oktobra.

Ukoliko želite da promenite ambijent, i umesto u moru uživate u nešto drugačijim krajolicima – ne morate napuštati granice budvanske opštine. Budva na svojoj rivijeri dugačkoj 25 kilometara ima oko 50 kilometara pešačkih staza koje prolaze kroz predivno zaleđe, povezujući autentična primorska sela.

Iako je letnja sezona završena, budvanska rivijera nastavlja da živi i uživa u blagodetima svog geografskog položaja, i sve to u ritmu brojnih manifestacija koje je Turistička organizacija opštine Budva pripremila za septembar i oktobar.

Nizom manifestacija, što tradicionalnih, što novih, Budvani privlače turiste u svoj grad, i kroz degustacije gastronomskih specijaliteta i vina, te muzički program, prezentuju svoju gostoljubivost, kulinarsko umeće, kao i sklonost ka dobrom provodu.

Iako se još uvek nisu slegli utisci sa poslednje "Petrovačke noći" i "Fešte na plaži" u Rafailovićima, već 5. oktobra održaće se jedna od omiljenih lokalnih fešti od ribe, vina i piva – "Dan širuna". Manifestacija sa tradicijom održavanja dužom od 50 godina svake godine nudi bogat celodnevni program za odrasle i decu, koji će ove godine ulepšati i koncert grupe "Magazin".

U Budvi leto još traje, vreme je da posetite ovo jedinstveno turističko blago.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading