Aviokompanije traže novi zakon zbog PIJANIH putnika?!

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

05.09.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aviokompanije u Velikoj Britaniji apeluju na zakonodavce da bolje regulišu pitanje pijanih putnika, nakon što je objavljeno da je 449 putnika uhapšeno u prethodne dve godine zbog incidenata na aerodromima i tokom leta koji su uzrokovani pijanstvom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najčešći prekršaji su seksualno uznemiravanje drugih putnika i članova kabinskog osoblja, uriniranje u javnosti, psovanje i vređanje posade i nasilno ponašanje.

Po zakonu o dostupnosti informacija u Britaniji su objavljeni podaci koji otkrivaju da je najmanje 245 putnika uhapšeno na aerodromima zbog pijanstva u periodu od 1. aprila 2017. do 31. marta 2019. Još 204 putnika je uhapšeno iz istog razloga ali tokom samog leta. Ovi podaci nisu kompletni jer su tri nadležne policijske uprave, uključujući i mančestersku odbile da dostave svoj podatke.

Najviše hapšenja se dogodilo na aerodromima Heathrow (103) i Gatwick (81) u Londonu, zatim u Glazgovu (47) i Liverpulu (40).

Strukovno udruženje britanskih aviokompanija smatra da su ovi podaci urnebesni i da je došlo vreme da se pooštre zakonske norme kako bi se smanjio broj ovakvih prekršaja.

Prema sadašnjem zakonu, putnici koji su uhapšeni zbog pijanstva tokom leta dobijaju kaznu od 5000 funti ili do dva meseca zatvora. Kao najveći problem navodi se nedostatak zabrane prodaje i služenja alkohola vidno pijanim putnicima na samim aerodromima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading