PELENA KAO SEF: Cake za jednostavnije letovanje sa mališanima

Autor:

Razonoda

11.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko cela porodica ide istovremeno u vodu, novac i vredne sitnice mogu da se umotaju u pelenu za jednokratnu upotrebu kako biste zavarali lopove.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako želite da deca u apartman ne unesu polovinu peska sa plaže, napuderišite im stopala dečjim puderom

Porodično putovanje na more je velika radost za decu, ali i za roditelje, koji, međutim, moraju dobro da se pripreme pre nego što krenu na put. Dobra organizacija je ključ uspešnog odmora, Srpski telegraf otkriva šta sve morate da znate pre nego što krenete na put i trikove koji će vam pomoći da bezbrižnije provedete odmor.

PLANIRANJE VREMENA

Uvek planirajte više vremena za aktivnosti nego inače jer nepisano roditeljsko pravilo nalaže da će detetu barem jednom da se prikaki pre nego što krenete ili da će vas moliti da negde ostanete duže nego što ste planirali.

ISTRAŽIVANJE

Pre odlaska na put bacite se na istraživanje mesta u kojem ćete letovati. Postoji mnogo korisnih informacija na roditeljskim blogovima koje će vam otkriti interesantna mesta za decu.

Foto: pixabay.com

KVALITETNA NOSILJKA

Ako putujete sa bebom, dobra nosiljka će vam uštedeti prostor jer nećete morati da vučete kolica gde god da krenete, a beba će uvek biti srećna pored vas.

ODABIR SMEŠTAJA

Odaberite hotel ili vilu koji imaju lift zbog kolica za bebe. Ako nema lifta, izaberite prizemlje ili prvi sprat. Ako je dete malo, pitajte ugostitelja ili agenciju da li apartman ima krevetac i slične dečje rekvizite.

VIŠE STVARI

Ako ne želite da vam se odmor pretvori u pranje veša, ponesite više stvari za decu sa sobom. Odlazak na plažu, igralište i kupanje su pravi magnet za prljavštinu.

SPAS OD PESKA

Ako želite da deca u apartman ne unesu polovinu peska sa plaže, napuderišite im stopala dečjim puderom. Puder upija vlagu, pa će se pesak lakše odvojiti od kože dok ste još napolju.

Foto: pixabay.com

MUDRO PAKOVANJE

Preporučljivo je da ne pakujete kofer za svakog člana porodice, već da u svaki ređate pomalo odeće od svakog. Tako ćete, u slučaju da se kofer zagubi, imati šta da nosite dok ne rešite problem.

KAMUFLAŽA

Čista pelena je odlično mesto za sakrivanje novca i drugih vrednih stvari. Umotajte ih u čistu pelenu i zarolajte je da izgleda kao korišćena. Potencijalnim lopovima neće da padne na pamet da ih dotaknu.

IGRAČKE NA NADUVAVANJE

Ove igračke zauzimaju malo mesta u koferu, a deca će imati čime da se igraju dok ste u sobi ili apartmanu. Još jedna prednost je to što su ove igračke jeftinije u odnosu na plišane mede, lutke i akcione figure.

BALON KAO GPS

Ako ne možete da priuštite GPS uređaj za mališane, na plaži punoj ljudi zavežite helijumski balon za ruku deteta. Tako ćete ga lakše uočiti u gomili dece koja se igraju oko vas.

RepublikaFoto: pixabay.com

Pravila za putovanje kolima

TABLETA PROTIV MUČNINE Posavetujte se sa izabranim pedijatrom i dajte mališanima da popiju tabletu protiv mučnine. Osim toga, ovi lekovi će ih uspavati, pa će lakše da podnesu put.

OSNOVNE NAMIRNICE Ne zaboravite da spakujete sve namirnice koje su potrebne mališanima, poput kašica, mleka, adaptirane formule i prokuvane vode za piće. Naoružajte se pelenama za jednokratnu upotrebu, papirnim i vlažnim maramicama.

Foto: pixabay.com

KRENITE RANO Bebe i deca u ranim jutarnjim satima spavaju. Na zadnje sedište stavite frotir ili čaršav i tanak jastučić i omogućite im da prilegnu.

NE ŽURITE Deca vole da istražuju kada negde pravite pauzu i nisu opterećena pritiskom vremena. Olakšaćete sebi put, ako uračunate dodatno vreme za odugovlačenje koje će vam mališani prirediti usput.

ČESTE PAUZE Ne vozite prebrzo i zaustavljajte se češće. Putovanje treba da bude uživanje za decu, a ne mučenje.

SEDIŠTE OBAVEZNO Sedište za malu decu je obavezno, a ako su mališani uznemireni, neka roditelj koji ne vozi sedi pored njih.

UMERENA TEMPERATURA Ako je napolju veoma toplo i morate da palite klimu u autu, nikako je ne okrećite ka detetu i podesite je na umerenu temperaturu da se mališani ne bi prehladili ili doživeli šok prilikom izlaska iz auta.

ODEĆA Ako putujete duže od šest sati, napravite kombinaciju tople i laganije odeće jer vas može mučiti vrućina u toku puta, a isto tako vas može iznenaditi i hladan talas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading