Ko ide sam na odmor, plaća duplo! Evo zašto!

Autor: mondo.rs

Razonoda

10.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmor za samce je ozbiljan udar na džep. Svi oni koji letuju sami često plaćaju i drugi krevet, bez obzira na to što će biti prazan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Solo aranžmani su skuplji od onih za dvoje za najmanje 50 odsto, a ceh za jednokrevetnu sobu, u zavisnosti od agencije i lokacije, može da bude i 100 odsto veći.

Sa sličnim problemima se suočavaju i roditelji koji bez partnera putuju na odmor sa decom. Popusti tu gotovo da i ne važe, pa se često i za najmlađe naplaćuje puna cena, kao za odraslu osobu.

- Takva je poslovna politika hotela, da kad neko ide sam on plaća jednokrevetnu sobu koja je u odnosu na dvokrevetnu skuplja bar 50 odsto - objašnjava Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

- Kada u hotelu ne postoji jednokrevetna soba, već proširena dvokrevetna, to može da bude i do 70 odsto skuplje. U onim boljim i luksuznijim hotelima, plaća se i do 100 odsto više, kao da ide dvoje ljudi.

Singl putnika u čitavom svetu, pokazuju istraživanja, sve je više, naročito među starijima od 40 godina.

Ipak, mnoge turističke agencije u našoj zemlji vole da "upare" takve putnike, kako bi im smanjile troškove.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svakako, ono što najviše nervira putnike je plaćanje pune cene za decu, kad ide samo jedan roditelj.

- Kad na odmor ide jedan odrastao čovek sa dvoje dece, pravo na popust ima samo jedno dete, dok se za drugo plaća puna cena, bez obzira na godine - govori Seničić.

- Popusti uvek idu uz dve odrasle osobe koje plaćaju punu cenu. Vrlo mali broj hotela dozvoljava da plati jedna odrasla osoba, a deca ne, naročito u sezoni - kaže on.

Kako objašnjava Seničić, u hotelima ne postoji poseban krevet za dete, to su obično dvokrevetne sobe, pa je dete u krevetu sa roditeljima, i zbog toga i ima pospust od 100 odsto.

Kada ima poseban ležaj, uglavnom je pomoćni na razvlačenje, to se naglasi, pa se za dete plaća možda od 30 do 50 odsto.

Turski i španski hoteli malo su drugačije uređeni, pa njihove dvokrevetne sobe često izgledaju kao da imaju dva bračna ležaja, što je idealno za decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading