Ovo je najveće RAZOČARANJE među turističkim atrakcijama u Evropi

Autor: staputovanja.com

Razonoda

03.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveće razočaranje među turističkim atrakcijama u Evropi je Mona Liza, ako je verovati istraživanju koje je sprovela aviokompanija Easyjet na uzorku od 2.000 britanskih turista.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na pitanje koje turističke atrakcije nisu ispunile njihova očekivanja, ispitanici su izdvojili 10 najvećih razočaranja, a pobedila je neprocenjiva slika Leonarda da Vinčija, Mona Liza, koja se čuva u muzeju Luvr u Parizu.

Ovo umetničko delo iz 16. veka, koja se u Ginisovoj knjizi rekorda vodi kao slika s najskupljim osiguranjem, a čija je procenjena vrednost još 1962. godine bila 100 miliona dolara (po današnjoj vrednosti oko 830 miliona) nije impresionairala posetioce. Možda su očekivali sliku većih dimenzija, možda su očekivali da će je gledati u miru, možda se primaći bliže njoj i uživati u smešku… kako god, turisti su ostali njom razočarani, prenosi sajt staputovanja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading