U ovom primorskom gradu srpski turisti su najbrojniji gosti

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

01.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji opštine Bar trenutno boravi oko 4.000 gostiju iz Srbije, a taj broj će se u narednom periodu još povećati, izjavio je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

RepublikaFoto: youtube.com/Mil Tom
Bar

On je agenciji Tanjug rekao da su gosti iz Srbije ujedno i najbrojniji turisti, da bolje nego drugi poznaju tu destinaciju, kao i da se stalno vraćaju, a da su najviše zainteresovani za morski deo barske opštine, za plaže i pasivni odmor, mada raste interesovanje i za jezerski deo. 

- Primetili smo da svako tokom svog boravka odlazi i na jezero, na krstarenje i degustaciju proizvoda tog kraja, obilazak vinskih ruta, tako da zaista imamo trend rasta kada je u pitanju i Skadarsko jezero. U svakom slučaju najveći broj gostiju iz Srbije dolazi zbog pasivnog odmora i to na nasim brojnim plažama koje nude kvalitetan odmor tokom leta, kako za turiste tako i za njihove porodice - rekao je Kukalj.

Osim gostiju iz Srbije, rekao je Kukalj, u Baru su brojni i gosti iz zemalja regiona, pre svega BiH, ali i gosti iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, zemalja EU. 

- Struktura gostiju se razlikuje u odnosu na naša turistička mesta. U regionu Skadarskog jezera imamo nešto više gostiju iz zemalja zapadne Evrope, dok su iz Ruske federacije i regiona brojniji na našoj Jadranskoj obali, to su gosti koji više preferiraju taj pasivni odmor na plaži - rekao je on. 

Posebnu zanimljivost predstavljaju brojne manifestacije koje se tokom leta održavaju u opštini Bar, poput festivala vina i ukljeve u Virpazaru, festival grožđa, Siti gejms i mnoge druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading