NAJBOLJI LETNJI MUZIČKI FESTIVALI U REGIONU: Širan u Budimpešti, Geta u Buljaricama

Autor:

Razonoda

27.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom vrelih meseci ljubitelji dobre muzike moći će da uživaju na nekoj od mnogobrojnih manifestacija u susednim državama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kao i u Srbiji, leti je i u susednim zemljama ludo

Srbija tokom leta ima šta da ponudi ljubiteljima muzike i dobre zabave, a ako volite da putujete po regionu u potrazi za ovakvom zabavom, Srpski telegraf predlaže muzičke festivale i manifestacije u državama u komšiluku. Na vama je da odaberete da li ćete se zaputiti u Mađarsku, Republiku Srpsku, Hrvatsku, Crnu Goru ili Severnu Makedoniju.

OK FEST - REPUBLIKA SRPSKA (12-14. JUL)

Na Tjentištu u nacionalnom parku Sutjeska održava se šesti po redu OK fest. Festival obuhvata druženje u prirodi, kampovanje, rafting i planinarenje, ali je većina ljudi koja je spremna za ovu manifestaciju najviše zainteresovana za muziku. Organizatori su ove godine pripremili bogat program, a, između ostalih, nastupaće zvezde iz regiona Dubioza kolektiv, Nele Karajlić, Edo Majka, Partibrejkers i Let 3, a ljubitelji strane muzike će moći da uživaju u zvuku popularnog britanskog benda Franz Ferdinand.

PIVOFEST - SEVERNA MAKEDONIJA (18-21. JUL)

Po uzoru na naše festivale piva koji su sve popularniji u poslednjih 10 godina, i države iz regiona su počele da organizuju slične manifestacije. U Podgorici se organizuje Montenegro Beer fest, u Skoplju Pivolend, ali smo mi izdvojili Pivofest u Prilepu, jer se njihov program pravi za ljubitelje svih muzičkih žanrova. Tako su prošle godine na scenu izašli Crvena jabuka, Željko Joksimović i Šaban Šaulić. Organizatori nisu predstavili program za ovu godinu, ali ne sumnjamo da neće razočarati.

SIGET FESTIVAL - MAĐARSKA (7-13. AVGUST)

Kada su muzički festivali u pitanju, mađarski Siget, koji se održava na jednom od Budimpeštinih ostrva, napravio je pravi bum u ovom veku. Traje nedelju dana, a za to vreme skoro pola miliona posetilaca može da uživa u više od 1.000 nastupa. Ove godine su bukirane popularne zvezde poput Eda Širana, Maklamura i Posta Malouna. Siget nudi uživanje za ljubitelje svih muzičkih žanrova i geografski je veoma blizu Vojvođanima i Beograđanima, pa ako vam je do dobre muzike ovog leta, možete brzo do tamo da stignete.

SEA DANCE FESTIVAL - CRNA GORA (30. AVGUST - 1. SEPTEMBAR)

Produžena ruka novosadskog Egzita Sea Dance festival će i ove godine biti održan na jednoj od najlepših plaža u Crnoj Gori - Buljarica kod Budve. Ako ste se do ove godine premišljali da li da letnju pauzu provedete ovde, sada imate i više nego dobar razlog da posetite ovu manifestaciju. Jedna od najvećih svetskih muzičkih zvezda u ovom veku, Dejvid Geta, nastupaće na festivalu, a osim njega, publiku će zabavljati Robin Šulc (Robin Schulz), duo Ofenbah (Ofenbach), Riči Houtin (Richie Hawtin) i zvezde iz regiona Darko Rundek i Senidah.

SONUS FESTIVAL - HRVATSKA (18-23. AVGUST)

U klubovima na plaži Zrće na hrvatskom ostrvu Pag održaće se sedmi po redu Sonus festival, koji je, prema mišljenju fanova, osvojio nagradu Ambasador za najbolji hrvatski festival. Ludilo će trajati pet dana i pet noći, a oni koji se odluče da posete ovo ostrvo ovog leta, moći će da uživaju u nastupima izvođača koji trenutno vladaju svetskom elektronskom scenom. Između ostalih, pred publiku će Bajsep (Bicep), Derik Mej (Derrick May), Ben Klok (Ben Klock), Loko Dajs (Loco Dice) i Sven Vat (Sven Väth).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading