(FOTO) Dve plaže u Grčkoj u 25 najlepših na svetu: Koja je vama na prvom mestu?

Autor: b92.net

Razonoda

26.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaže u Grčkoj svojom lepotom zadivljuju turiste iz celog sveta, a posetioci sajta "Trip Advisor" kao i svake godine glasali su za listu najboljih u 2019. godini.

RepublikaFoto: pixabay.com

Plaže Balos i Elafonisi na ostrvu Krit su i ove godine izabrane u top-25 svetskih plaža dok su plaže Kleftiko na ostrvu Milos i Simos na ostrvu Elafonisos izabrane u top-25 evropskih plaža.

U konkurenciji za najlepše plaže sveta našlo se ukupno 352 plaže, a prvo mesto zauzela je Baia do Sancho u Brazilu.

Plaža Balos na Kritu je malo čudo prirode, prirodna laguna, savršen spoj čiste vode, roze peska i nestvarnog ambijenta. Zlatno-crveni pesak u kombinaciji sa tirkiznim morem zaista predstavlja impresivan prizor, ali ono što još više fascinira je činjenica da je ovo jedna od najmirnijih i najprirodnijih plaža na čitavom ostrvu Krit, prenosi Grčka info.

Na jugozapadu Krita, oko 80 kilometara od grada Hanja, leži magična Elafonisi, egzotična plaža sa dinama belog i roze peska, sa kristalno čistom, plitkom i toplom vodom i mirnim krajolikom. Elafonisi se definitivno može uvrstiti među najlepše plaže ostrva Krit i jedna je od plaža zbog koje se Krit dugo pamti.

Čuvena uvala Kleftiko na ostrvu Milos nekada je bila skrovište gusara, a danas je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija na ostrvu. Kleftiko je plaža poznata po kristalno čistom moru, razuđenim pećinama i impozantnim kamenim formacijama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading