Putujete sami? Ovo su destinacije koje će vam najviše prijati

Autor: Mondo, Republika

Razonoda

25.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko planirate da putujete sami, ove države morate da posetite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Norveška

Ova zemlja je na 16. mestu po bezbednosti i na 12. po indeksu sreće. Norvešku je najbolje posetiti tokom leta. U prestonici, Oslu, možete da istražite mnoštvo muzeja, restorana i parkova i to pešice, biciklom ili javnim prevozom.

Organizuju se i jednodnevni izleti brodovima kroz brojne fjordove. Ukoliko želite da vidite polarnu svetlost, onda je najbolje da u Norvešku putujete između novembra i marta. Ovaj prirodni fenomen najbolje se vidi iz grada Tromse.

Švajcarska

Prema bezbednosti, Švajcarska se nalazi na 12. mestu, a po indeksu sreće na 24. Putovanje vozom kroz zemlju je možda najlepši načina da potpuno uživate u prirodi Švajcarske – brojnim vodopadima, šumama i jezerima.

Mnogi turisti uživaju u penjanju na Alpe, posetama srednjovekovnim zamkovima i ispijanju švajcarskog vina.

Pored uživanja u mlečnoj čokoladi, mnogi se odlučuju i za posetu nekoj od fabrika čokolade.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Danska

Po bezbednosti je ova zemlja na petom mestu, a po indeksu sreće na 21. Počnite od Kopenhagena, pa se uputite u oblast Nuhaun, gde ćete videti raznobojne kuće koje oivičavaju kanal. Zatim prošetajte kroz Tivoli, gde možete da uživate u zabavnom parku, baštama prepunim cveća, fontanama, akvarijumu...

Posetite i Kronborg zamak koji se nalazi na UNESKO listi, kao i Frederiksborg zamak u kojem se nalazi Danski muzej nacionalne istorije.

Island

Island se smatra najbezbednijim na svetu, a prema indeksu sreće je na 39. mestu. Ova zemlja je "raj" za solo putnike, a među turistima je veoma popularan zbog prelepih pejzaža, brojnih pećina, vulkana i glečera, kao i geotermalnih spa centara...

Pored Rejkjavika, možete da posetite i Plavu lagunu (geotermalni spa), a oni koji žele da uživaju izvan grada – Nacionalni park Tingvelir nudi kampovanje, pešačke ture, jahanje konja, ronjenje...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Novi Zeland

Novi Zeland se po bezbednosti nalazi na drugom mestu, a po indeksu sreće na 38. Pošto je jedna od najbezbednijih zemalja, i popularna je destinacija za "bekpekere", verovatno ćete tamo upoznati još mnogo njih koji putuju sami.

Novi Zeland je idealna destinacija za avanturiste – ogranizuju se izleti kroz fjordove, šume, obilazak vodopada, pešačke ture. Možete da istražite neku od pećina ili da idete na turu posmatranja kitova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading