KONCERTI NA OTVORENOM: Najbolji letnji muzički festivali u našoj zemlji

Autor:

Razonoda

20.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji dobrog noćnog provoda i ove godine imaju veliki izbor manifestacija u Srbiji koje nikako ne bi trebalo da propuste.

RepublikaFoto: pixabay.com
Savršen provod pod vedrim nebom

Muzika nas opušta kod kuće, skraćuje nam vreme u saobraćaju i omogućava dobar provod u toku izlaska. Međutim, mnogi će vam reći da se muzika može pravilno doživeti jedino kad se sluša uživo, a za to nema bolje prilike od letnjih festivala. U Srbiji se u najtoplijem periodu održava mnogo njih, a Srpski telegraf izdvaja nekoliko koje nikako ne smete da propustite ove godine.

GITARIJADA - ZAJEČAR (27-9. JUN)

"Rokenrol je mrtav". Sve i da verujete u ovu frazu, nemojte da je izgovarate u istočnoj Srbiji, a nikako u Zaječaru. Zaječarci su veoma ponosni na Gitarijadu, festival namenjen isključivo rok muzici. Iz godine u godinu se ovde skupljaju domaće i strane zvezde ovog žanra. Nažalost, najavljeni Vajtsnejk (Whitesnake) neće učestvovati ove godine, ali i dalje postoji i više nego dovoljno razloga da ljubitelji tvrđe muzike posete Zaječar. Nastupaće Atomsko sklonište, Električni orgazam, Riblja čorba i Vlatko Stefanovski. Kao i svake godine, biće organizovano i takmičenje neafirmisanih muzičara, pa je provod zagarantovan.

EGZIT FESTIVAL - NOVI SAD (4-7. JUL)

Kada se govori o festivalima u Srbiji, posebno muzičkim, ne može se izostaviti Egzit, jer je novosadski festival jedno od glavnih obeležja naše zemlje u inostranstvu. U glavni grad Vojvodine se svake godine skupi ogroman broj posetilaca iz inostranstva. Petrovaradinska tvrđava potpuno menja izgled i svima koji se odluče da dođu nudi bine sa različitim muzičkim žanrovima i izvođačima. Glavna zvezda na Dance areni ove godine biće legendarni Karl Koks, dok će na glavnoj bini, između ostalih, nastupati Kjur (The Cure), Skepta, Čeinsmoukers (The Chainsmokers), Greta van Flit (Greta van Fleet) i domaći rok sastav Van Gog.

LOVEFEST - VRNJAČKA BANJA (1-3. AVGUST)

Vrnjačka Banja je jedna od najpoznatijih destinacija kod nas i idealna je za posetu u toku cele godine. Međutim, ako ste ljubitelji muzike, prvi vikend avgusta ove godine je kao stvoren za vas, jer se tada održava Lovefest. Tri dana odličnih nastupa i žurki upotpuniće neki od najpoznatijih izvođača elektronske muzike. Posetioce će zabavljati Gaj Gerber, Džejmi Džouns, Marko Karola, Džo Klosel, Džozef Kaprijati i braća Martinez. Ako vam ova imena ne zvuče poznato, ne brinite, za ljubitelje starijeg domaćeg zvuka organizatori su obezbedili nastup Bajage i Instruktora.

NIŠVIL DŽEZ FESTIVAL - NIŠ (2-11. AVGUST)

Nešto malo drugačije u odnosu na ostatak muzičkih festivala u Srbiji može se naći svake godine u Nišu. Na Nišvilu redovno nastupaju velike svetske zvezde džeza. Na popularnoj Tvrđavi će i ove godine biti dobrog provoda jer će se ispred Nišlija naći Seuna Kutia & Egypt 80, američka gitaristkinja Malinu Moje i kultni soul saksofonista Mejs Parker. Pored toga organizatori su najavili da će za 10 dana trajanja festivala biti izvedeno oko 300 programa na 20 bina i da očekuju nastupe više od 1.000 izvođača, pa svi koji vole džez nikako ne smeju da propuste da posete grad pored Nišave ovog leta.

DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA - GUČA (8-11. AVGUST)

Za one koji nisu ljubitelji muzike koja se najčešće sreće u noćnim klubovima tu je, kao i svake godine, Guča. Dragačevski sabor, koji se svake godine ovde održava, proslavio je ovo malo mesto, a ljubitelji trube znaju da ovaj festival nikako ne smeju da preskoče. U četvrtak 8. avgusta je  otvaranje festivala i koncert ovogodišnjih pobednika predtakmičenja, dok će se u naredna tri dana na velikoj pozornici na stadionu naći legende među domaćim trubačima Dejan Petrović i Boban Marković. Prisutni će poslednjeg dana festivala moći da uživaju u koncertima Dejana Lazarevića, Saše Matića i Dragane Mirković.

BIR FEST - BEOGRAD (14-18. AVGUST)

Volite pivo? Volite dobru muziku? Živite u Beogradu ili imate slobodne dane u avgustu? Onda nemate razloga da propustite ovogodišnji, 16. po redu, Bir fest, koji će biti održan na Ušću. Festival je prošle godine posetilo više od 500.000 ljudi, a ove godine će ga otvoriti "Rok opera", 120 izvođača Novosadskog Big benda i Hora i Orkestra Opere SNP, koji će izvoditi muzičke hitove Led Cepelina (Led Zeppelin), Dip Parpla (Deep Purple), Kvina (Queen), Bitlsa (Beattles), Pink Flojda (Pink Floyd) i Dorsa (Doors). Zasad spisak ostalih izvođača nije poznat, ali su organizatori najavili da će ostatak programa biti jednako dobar kao otvaranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading