LETOVANJE U REGIONU: Najbolje turističke destinacije na Balkanu

Autor:

Razonoda

13.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste odlučili da predstojeći odmor provedete u komšiluku, otkrivamo mesta koje možete da posetite u junu i koliko novca će vam trebati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Budva je najpopularnija turistička destinacija u Crnoj Gori

Leto se polako bliži i većina je uveliko isplanirala gde će na odmor, a mnogi će malo ranije na uživanje kako bi prošli jeftinije ili izbegli gužvu u sezoni. Mnoge agencije nude jeftine last minute ponude za mesta u okolini. Na taj način možete da uštedite dosta novca, ali ne možete da birate smeštaj i datum. Za one koji žele da regularno uplate aranžman, Srpski telegraf otkriva najpoznatije destinacije u okolini i koliko će morati da plate agencijama za desetodnevni aranžman, koji obuhvata smeštaj i prevoz (autobus, avion) u junu.

Sunčev breg - Bugarska (od 130 evra po osobi)

Iako je Nesebar mnogim turistima iz naše zemlje daleko poznatiji, grad koji se nalazi na svega nekoliko kilometara odatle u ovom veku postao je prava atrakcija za strane turiste. U pitanju je Sunčev breg, u kojem se svako leto okuplja veliki broj Nemaca, Austrijanaca, Britanaca, Rusa, ali i Srba. Novi hoteli, veliki broj noćnih klubova i kafića, kao i predivno šetalište, koje je dugačko nekoliko kilometara, razlog su da svako ko odluči da ode u Bugarsku poseti Sunčev breg.

Hvar - Hrvatska (od 280 evra po osobi)

Hrvatsko primorje se smatra jednim od najlepših u Evropi, a kao dragulj turističke ponude Hrvatske izdvaja se ostrvo Hvar. Poznati sajt Lonley Planet stavio je Hvar na peto mesto svetskih vrhunskih destinacija pre nekoliko godina. Predivna arhitektura u Hvaru, mnoštvo spomenika i znamenitosti poput tvrđave Fortica prava su poslastica za sve ljubitelje kulture i tradicije. Naravno, ne manjka ni dobrog provoda za mlađe, pa nema razloga da, ako imate malo dublji džep, posetite ovo predivno ostrvo.

Krit - Grčka (od 350 evra po osobi)

Grčka je kolevka civilizacije i to je sasvim dovoljan razlog za posetu. Osim toga, ova država je i prestonica turizma, što naši ljudi dobro znaju. Najveći broj turista iz naše zemlje letuje u Grčkoj, a jedno od najlepših mesta tamo je najjužnije ostrvo Krit. Poznato je po arhitekturi i plažama koje odaju utisak tropskih arhipelaga sa malim peščanim mostićima preko kojih se može doći sa jednog dela ostrva na drug. Krit je jedna od najskupljih destinacija u Grčkoj, pa se preporučuje da spremite veću svotu novca ako se odlučite da ga posetite.

Ohrid - Severna Makedonija (od 80 evra)

Ako vam ovog leta nije do slane vode ili ne možete da izdvojite mnogo novca za putovanje, obilazak nekog od mnogobrojnih jezera kod nas i u okolini je pravi izbor za vas. Jedno od takvih je Ohridsko jezero, najpoznatija turistička destinacija u Severnoj Makedoniji, i grad Ohrid. U Ohridu letuje ogroman broj Makedonaca, ali je popularan i među turistima iz regiona i, verovali ili ne, Holanđanima. Iz grada se do najpoznatijih plaža može brzo stići autobusom ili taksijem, tako da Ohrid svakako vredi posetiti.

Budva - Crna Gora (od 115 evra po osobi)

Kada se spomene letovanje u Crnoj Gori, mnogi odmah pomisle na Budvu. Ovaj grad je već decenijama najpopularnije mesto za turiste, a za to ima mnogo razloga. Zaljubljenici u tradiciju i istoriju mogu da uživaju u šetnji prelepim Starim gradom, a oni koji vole provod, imaju mnogo opcija da to i dobiju. Veliki broj turista, posebno mlađih, čini Budvu pravom prestonicom letovanja, a budući da su u poslednjih nekoliko godina cene snižene, nema razloga da ne posetite ovaj grad ako ste odlučili da odmor provedete u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading