Solo putovnje može biti fenomenalno iskustvo i prava prilika da upoznate sebe

Autor: b92

Razonoda

03.06.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja o samostalnom putovanju u početku nekome može da deluje pomalo poražavajuće, ali kada jednom pređete preko straha da ćete putovati sami, prednosti takovog putovanja postaju očigledne.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za početnike, postoji nešto neverovatno ispunjavajuće i osnažujuće u ideji o samostalnom odmoru. To je prava prilika za lični razvoj. 

Na kraju krajeva, kako ćete znati svoje granice, ako nikada ne izlazite izvan vaše zone udobnosti? Morate da postavite pravila i da imate potpunu kontrolu nad svojim planom putovanja. Da li ste ikada sanjali da gledate zalazak sunca sa brda Aventin u Rimu ili da utonete u peščanu plaži na Baliju? 


A ako se pitate gde bi trebalo otputovati, predstavljamo vam neke od najzanimljivih letnjih destinacija za solo putnike, nešto bližih kao i onih malo egzotičnijih: 

Amsterdam 

Holandska prestonica je mnogo više od poznatih kofi-šopova, i obiluje bogatom restoranskom scenom i svetski poznatim muzejima. Ukoliko želite da upoznate dušu grada, preporučujemo vam da iznajmite bicikl. I, naravno, obilazak slikovitih kanala brodom je obavezan. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Amsterdam

Bermuda

Bermudska ostrva su pravi rival Karibima, kada su u pitanju predivne plaže, iskrena gostoljubivost i opuštajuće vibracije. Takođe, izuzetno su bezbedna. Ukoliko vam sve to nije dovoljno za opuštajući odmor, probajte da naručite popularni koktel Rum Svizl (ili dva), koga mnogi smatraju bermudskim nacionlanim pićem. 

Berlin 

Glavni grad Nemačke je živopisna umetnička zajednica, koja obiluje čudnim kafićima i legendarnim noćnim životom. Takođe, nudi i mešavinu istorijskih i modernih lokacija. Obilazak Berlinskog, čije je postojanje u velikoj meri obeležilo istoriju grada u 20. veku, bi trebalo da se na vašoj listi nađe "pod obavezno".

RepublikaFoto: pixabay.com
Berlin

Bali 

Najbolji period za posetu Indoneziji i Baliju je od maja do septembra, jer je tada tzv. Suva sezona. Pored pristojnih restorana, joga studija na otvorenom ili opuštenih barova na plaži, Bali pruža autentične atrakcije - pirinčana polja, hinduističke hramove i prirodne rezervate. I ne zaboravite da kupite autentične ručno rađene suvenire za prijatelje kod kuće. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Bali

Santa Tereza 

Ukoliko imate želju i potrebu da budete sami, a da pri tom i uživate, nema potrebe da tražite dalje od Santa Tereze u Kosta Riki. Na 150 kilometara zapadno od prestonice San Hozea, ovo nekada ribarsko selo je sada glavna destinacija za rekreaciju na otvorenom i ekoturizam. Surfovanje je još uvek na listi najpopularnijih stvari. Takođe možete učestvovati i u vežbama joge i gnjurenju, i da probate sveže plodove mora u lokalnim kafićima u gradu. 

San Migel 

Najveće azorsko ostrvo savršeno je mesto za avanturu bez pratnje. Idite od čuvenog vidikovca Vista Do Rei i uživajete u veličanstvenom pogledu na jezero Lago de Sete Sidedas. Otkrijte veličanstveni park Ribera dos Kaldeiros. I ne propustite da vidite gradska vrata iz 18. veka i Crkvu Svetog Sebastijana u Ponta Delgadi. 

Bangkok 

Bangkok je poprilično topao tokom leta, tako da svaki kap kiše dobro dođe. Drugi način da pobedite vrućinu je začinjena ulična hrana i pivo od dva dolara. Između fotografisanja drevnih hramova i plesanja do zore u klubovima, obavezno priuštite sebi i zasluženu masažu stopala. Ukoliko želite da pobegnete iz vrelog grada, isplanirajte jednodnevni izlet na jednu od prelepih plaža u njegovoj blizini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading