(FOTO) NAJLEPŠE JEZERO U EVROPI: Ovde je Hitler imao vikendicu!

Autor: b92.net

Razonoda

19.05.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nazivaju ga i "Smaragdnim ogledalom naslonjenim na planine".

RepublikaFoto: pixabay.com
Konigssee

U mestu Kehlsteinhaus, odnosno "Orlovom gnezdu", kraj jezera Hitler je nekada imao vikendicu, a ovde je danas popularni restoran. 



U južnom delu nemačke pokrajine Bavarske smestilo se zaštićeno alpsko područje Nacionalni park Berchtesgaden, koje očarava posetioce rajskim krajolikom: bajkovitim brdima, planinarskim stazama, šumama i jezerima. Jedna je od njegovih čarolija i jezero Konigssee, ili u prevodu Kraljevsko jezero. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Чистейшая вода и воздух!

A post shared by Elena Ryndya (@eryndya) on Jun 16, 2014 at 11:33am PDT



Nacionalni park Berchtesgaden jedini je nacionalni park na nemačkim Alpama i postoji 40 godina. Još od 1978. godine verno brine o raznolikoj flori i fauni usred netaknute prirode i svoje posetioce na dobro označenim stazama poučava o tamošnjem životu biljaka i životinja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Alekhichev ?? (@alekhichev) on May 31, 2014 at 12:59pm PDT



Iz istoimenog gradića Berchtesgadena lako ćete stići do jezera Konigssee. Autobus iz grada dovešće vas do parkinga, odakle će vam treba još 10 minuta hodom do smaragdno zelene lepote. 
RepublikaFoto: pixabay.com
Konigssee

Osim šetanja i uživanja u lepotama ovog ledeničkog jezera, jedna od omiljenih aktivnosti je vožnja brodom u trajanju od gotovo 2 sata. Brodić će lagano ploviti jezerom i omogućiti vam uživanje usred planina, a odvešće vas i do crkvice sv. Bartolomeja, koja postoji još od 1134. godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sonne genießen... :)

A post shared by Frank Z. (@frankiets85) on Mar 30, 2014 at 6:58am PDT



Brod usput staje i trubač svira, a planina "odgovara" ehom, što je izuzetan doživljaj. Iskrcajte se kod crkve Svetog Bartolomeja i uživajte u tamošnjoj ponudi jela i pića. Druga moguća stanica na je Salet, od koje ćete nakon 20 minuta pešačenja stići o drugog jezera Obersee. 

Iz Salzburga se do Kraljevskog jezera stiže za 45 minuta javnim prevozom, a potrebno je pola sata vožnje kolima. Iz glavnog grada Bavarske Minhena takođe je lako organizovati izlet na ovo jezero jer vam otuda kolima treba nešto manje od dva sata, a javnim prevozom tri. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading