Ovim prevoznim sredstvom ne smete kroz Prag!

Autor: b92.net

Razonoda

14.04.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prestonici Češke, Pragu, zabranjena je i dalje vožnja segvejem, nakon najnovije sudske odluke. Gradski sud po drugi put je odbio peticiju operatera tih električnih dvotočkaša, prenosi agencija V4NA.

RepublikaFoto: pixabay.com
Prag

Ne može se u istorijske četvrti grada, a ni i u strogi centar.

Potpisnici peticije bune se jer je ovim dvotočkašima zabranjen ulazak u istorijske četvrti grada i gotovo ceo centar. Njihov advokat Pavel Ricka rekao je da će se na odluku gradskog suda žaliti Vrhovnom sudu.

Segvej bi, u krajnjoj liniji, trebalo dozvoliti na biciklističkim stazama, smatraju oni koji su za upotrebu tog električnog prevoznog sredstva. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema ranijem zakonu, korisnici segveja bili su označeni kao pešaci, međutim izmenama zakona, zabranjeni su u centru i u istorijskim četvrtima.

Zabrana je uvedena u julu 2016. godine, saobraćajni znakovi postavljeni su pola godine kasnije, a sve to je koštalo 145.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading