(FOTO) Evo predloga gde da odete za vikend: Omiljenih 5 jezera u komšiluku

Autor: b92.net

Razonoda

13.04.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo predloga za one koji su Srbiju već obišli uzduž i popreko - i "kod komšija" se ima gde kvalitetno ispružiti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Plitvice

Oni koji tvrde da "nema odmora, do odmora na vodi" jedva čekaju leto kako bi sebi priuštili "gušterisanje" na obali mora. Zaljubljenici u plave površine, međutim, nemaju strpljenja da čitavu godinu provedu u iščekivanju letnjeg odmora kako bi sebi priuštili ovo zadovoljstvo, pa sebi najčešće organizuju vikend-putovanje na neko od jezera. 

Bledsko jezero (Slovenija)

Bledsko jezero se često nalazi na spisku destinacija koje bar jednom u životu morate obići, prenosi Getbybus.com. Ono zaista izgleda kao na slikama, a nalazi se na severozapadu Slovenije, u podnožju Julijskih Alpa. Ostrvo Bled smešteno je usred jezera i smatra se jednim od najprepoznatljivijih pejzaža na ovim prostorima.

Halštat (Austrija)

Ovaj alpski dragulj nalazi se pod zaštitom Uneska i pored prirode koja ostavlja bez daha, čuven je po svojoj bogatoj istoriji. Nalazi se u regionu Salckamergut, jugoistočno od Salcburga. Arheološka istraživanja su iznedrila dokaze o naseobinama u ovom području koje datiraju iz gvozdenog doba, pa su danas turistima otvorena vrata i muzeja u Halštatu, iz kojih se može saznati mnogo o ovom drevnom mestu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallstatt, Austria ?? Photo by @mehmetsert #TourThePlanet ???

A post shared by Travel The World (@tourtheplanet) on Apr 10, 2019 at 4:46am PDT

Komo (Italija)

Treće po veličini jezero u Italiji nalazi se takođe u podnožju Alpa, u predelu prekrivenom šumovitim brdima, prošaranim seoskim naseobinama, ali i luksuznim vikendicama. Mnogi putnici smatraju da nema tako lepog i mirnog jezera kao što je Komo, a kroz vekove ono je privlačilo i mnoge slavne ličnosti, pa je tako holivudski glumac Džordž Kluni rešio da sebi baš ovde obezbedi mesto za odmor - ima svoju vikendicu u kojoj rado provodi vreme. Na jezeru je najveća gužva tokom leta, pa ako više volite uživanje u miru, bolje je da ga posetite na proleće ili u ranu jesen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just a taste of where you'll find me this summer ☀️?? ☕️ #LakeComo #italia

A post shared by Daniella Maola ✰ (@dlizzlemynizzl) on Mar 8, 2017 at 12:38pm PST

Plitvice (Hrvatska)

Još jedno mesto pod zaštitom Uneska našlo se na našoj listi, a ujedno je i najveći nacionalni park u Hrvatskoj. Sastoji se od čak 16 jezera, međusobno povezanih vodopadima. Smeštena su u šumi, koja je ujedno i prirodno stanište brojnih životinjskih vrsta kao što su jeleni, medvedi, vukovi i mnogobrojne retke vrste ptica, pa pruža mogućnost uživanja u potpuno netaknutoj prirodi.

Ohridsko jezero (Makedonija)

Nalazi se ispod planinskog venca na samoj granici Makedonije i Albanije, i ovaj "makedonski biser" jedno je od najdubljih jezera u Evropi. Pod zaštitom je Uneska i važi za "jedno od najmirnijih mesta u Evropi" - idealno za opuštanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading