BUDVA NA SAJMU TURIZMA: "Karnevalske majske večeri" najavljuju budvansko leto

Autor:

Razonoda

25.02.2019

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistička organizacija opštine Budva i ove je godine među izlagačima koji su iskoristili priliku da se predstave na jednom od najvažnijih turističkih dešavanja u Srbiji i jugoistočnoj Evropi – Međunarodnom beogradskom sajmu turizma. Predstavili su plan za ovu godinu, a izme]u ostalog najavili su i "Karnevalske majske večeri".

RepublikaFoto: Promo
Budva na Sajmu turizma

Ovim nastupom, Turistička Organizacija Budve je započela veliku regionalnu promotivnu kampanju kojom želi da privuče goste koji će uživati ne samo u prirodnim lepotama budvanske rivijere i kvalitetnoj ponudi ugostitelja, posebno tokom predstojećih praznika, već i u mnogobrojnim kulturnim i zabavnim sadržajima koje najavljuju.

- Tokom ovogodišnjeg predstavljanja u Beogradu odlučili smo se za raznovrstan koncept, koji će,  nadamo se, biti interesantan brojnim posetiocima, ali i plodonosan predstavnicima turističke privrede, koji su prisutni na našem štandu, nikada u većem broju, nego ove godine. Predstavili smo se na moderno osmišljenom prostoru koji korespondira sa tradicionalnom primorskom arhitekturom i to kroz različite programske celine - rekla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

Autentična primorska kuhinja, specijalni uskršnji i prvomajski aranžmani, prepoznatljive manifestacije i festivali najvažniji su segmenti turističke ponude kojima se najznačajnija turistička destinacija Crne Gore predstavila na 41. izdanju sajma.

Foto: Promo

U želji da što kvalitetnije i lepše ozvaniči početak još jedne uspešne turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva i ove godine za sve goste budvanske rivijere pripremila je raznovrstan program krajem aprila i početkom maja. Manifestacija "Karnevalske majske večeri" koja je prošle godine imala svoje prvo sedmodnevno izdanje, ove godine biće održana od 29. aprila do 05. maja. Biće to najveća višednevna svetkovina tog tipa u regionu, u kojoj će učestvovati nekoliko desetina grupa iz zemalja regiona i Evrope. Kao i prošle godine i ovoga puta gosti crnogorske metropole turizma uživaće i u brojnim muzičkim i koncertnim dešavanjima. Prošle godine je ova manifestacija okupila više od 1200 učesnika iz zemalja regiona, Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije.

- Kako Budva tradicionalno neguje manifestacioni turizam, pa tokom cele godine ima brojna dešavanja, osim karnevala goste i ove godine očekuju manifestacije: "Od Uskrsa do Vaskrsa", "Budva Grad teatar", muzički festivali ,"Sea Dance Festival" i "Spring Break Montenegro", "Fešta od makarula" i mnogi drugi - dodala je Maja Liješević.  

Bogatim kalendarom manifestacija Budva i Crna Gora žele da povećaju broj turista i van sezone i tako svoje lepote i potencijale maksimalno afirmišu tokom cele godine.

RepublikaFoto: Promo

- Nama je zadovoljstvo da Crna Gora kao destinacija u odnosu na druge koje imaju slične ponude i proizvode može da kaže da je njena prednost mali prostor na kom imamo jedinstvo različitosti, a naši gosti privilegiju da za manje od sat vremena sa mora da stignu na planinu i iskuse najraznolikije oblike odmora. Prošle godine je našu zemlju posetilo preko 2.200.000 turista i ostvarilo gotovo 13 miliona noćenja. To je za jednu zemlju sa malim brojem stanovnika odličan rezultat. Dakle, naši su kapaciteti iz sezone u sezonu popunjeni maksimalno, ali ono gde mi vidimo našu šansu za rast su period predsezone i postsezone kako bismo bili atraktivni svih 365 dana - izjavila je Željka Radak Kukavičić, direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, koja je takođe nastupila na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu.

Foto: Promo

Turistička organizacija Budve na sajmu je za sve posetioce njihovog štanda organizovala veliku nagradnu igru i poklonila veliki broj nagrada među kojima su aranžmani u nekim od najboljih hotela budvanske rivijere, poklon ulaznice za budvanske manifestacije i turističke atrakcije, kao i autentični primorski proizvodi i specijaliteti. U subotu, 23. februara održan je i koktel kome su prisustvovali brojni predstavnici medija, poznate ličnosti i predstavnici Opštine Budva. Ovo je bila prilika da se kroz sastanke, intervjue i izjave, neguju prijateljski odnosi sa partnerima iz Srbije što je od izuzetnog značaja za sve predstavnike turističke privrede Budve.

Tržište Srbije predstavlja veoma značajno tržište za nas, a gosti iz Srbije su vrlo dobro upoznati sa turističkom ponudom Budve, pa se uvek sa posebnom pažnjom pristupa organizaciji nastupa na ovom sajmu. Nastojimo da kroz sastanke, promotivni materijal i jedinstven nastup na sajmu, u što boljem svetlu predstavimo svoju turističku ponudu, sa akcentom na novine u turističkoj ponudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading