SRBIJA MAGNET ZA STRANE TURISTE: Domaće destinacije koje su oduševile inostrane medije

Autor:

Razonoda

21.02.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski turistički sajtovi su preplavljeni preporukama za odabir atraktivnih destinacija u našoj zemlji, bez obzira na to da li je cilj putovanja zabava, avantura, aktivan odmor ili prosto uživanje u prirodi.

RepublikaFoto: instagram.com/aleksandarenm
Đavolja varoš je nedavno bilo nominovana za titulu Sedam novih svetskih čuda prirode

DRVENGRAD

Ako ste se umorili od obilaska velikih gradova, idealna destinacija je Drvengrad na Mokroj Gori. Ovo mesto je napravljeno za potrebe snimanja filmova Emira Kusturice, ali je vremenom postalo toliko popularno i sada se smatra etno-muzejom na otvorenom. Drvengrad je središte kulture i ovde se svake godine održava filmski festival Kustendorf, koncerti i časovi umetnosti.

Sajtovi koji su preporučili obilazak destinacije: Crazytourist, CNN, Theculturetrip.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

LEPENSKI VIR

Lepenski vir je jedno od najpopularnijih odredišta kako domaćih tako i stranih turista. Ovo arheološko nalazište nastalo je 9.000-6.000 godina p. n.e. i omiljeno je odredište ljubitelja istorije. Oni koji se odluče da obiđu Lepenski vir moći će da vide sačuvane elemente iz daleke prošlosti među kojima su stare kuće, skulpture, rečno kamenje i religijski totemi.

Sajtovi koji su preporučili obilazak destinacije: Crazytourist.

RepublikaFoto: pixabay.com

BEOGRAD

Glavni grad Srbije je nezaobilazna destinacija svih koji obilaze našu zemlju. Smatra se prestonicom provoda Evrope, a stranci najviše uživaju u hrani, piću, arhitekturi i sačuvanom tradicionalnom duhu Skadarlije, Kalemegdana i Kosančićevog venca. Ne smeju se izostaviti ni Zemun, Gardoš kula, Vinča, Avala i Ada Ciganlija u toplijim mesecima.

Sajtovi: CNN, britanski Telegraf, Travellemmings, kineski Dragontrail.

RepublikaFoto: Telegraf/N. PANČIĆ

NACIONALNI PARK ĐERDAP

Đerdap je najpopularnije odredište na Dunavu i smatra se jednom od najlepših prirodnih destinacija u Srbiji. Najveća atrakcija je tvrđava Golubac, koja je sačuvala svoj tradicionalni srednjovekovni izgled. Ovde se nalazi najveća klisura u Evropi. Duga je 100 kilometra, a litice koje se nalaze pored reke dosežu visinu od 300 metara.

Sajtovi koji su preporučili obilazak destinacije: Crazytourist, Wikivoyage, Getbybus.

RepublikaFoto: pixabay.com

UVAC

Srbija je puna prirodnih lepota, ali je malo mesta koje ostavljaju bez daha kao kanjon Uvac. Rečni meandri su neverovatni i mnogi misle da je u pitanju montaža dok se sami ne uvere u ovo čudo prirode. Priroda koja okružuje reku Drinu je takođe prelepa, pa šetnja ovim prostorom retko koga ostavi ravnodušnim. Najveće je stanište ugrožene vrste ptica veličanstvenog beloglavog supa.

Sajtovi: Theculturetrip, CNN

RepublikaFoto: Tanjug

ĐAVOLJA VAROŠ

Jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija na jugu Srbije je nazaobilazna zbog svoje prirodne lepote. Mnogi ovo mesto smatraju prirodnim fenomenom zbog 202 kamene skulpture neverovatnog oblika koje su nastale erozijom. Sastavni je deo opštine Kuršumlija, nalazi se u blizini planine Radan, na kojoj su izgrađene mnoge drvene platforme sa kojih se pruža odlična pogled na Đavolju varoš.

Sajtovi: Đavolja varoš je nedavno bilo nominovana za titulu Sedam novih svetskih čuda prirode, tako da su o njemu pisali gotovo svi portali koji se bave turizmom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading