Ojadiće vas za čas! Ovako prevaranti "operišu" turiste!

Autor:

Razonoda

10.01.2019

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji nekoliko univerzalnih pravila kojih turisti treba da se pridržavaju kako bi se zaštitili od lopova koji su spremni na razne trikove kako bi uzeli vredne stvari.O

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Kini je veoma popularan trik da kineskinje zovu turiste na kafu i ističu kako tako pokušavaju da im pomognu da se bolje snađu i nauče osnove jezika, a zatim se udruže sa drugim ljudima i kradu telefone, novčanike i nakit.

U Kini je moguće i da se naiđe na lažne autobuske stanice koje su postavili divlji taksisti i na kojima ne staje ni jedan autobus, a cilj postavljanja ovakve stanice jeste da se turista načeka, te naposletku mahne taksiju i plati duplo više nego za obični taksi.

U Turskoj se dešava da turistima na ulici ponude čišćenje cipela, te ako pristanete traže velike svote novca za čišćenje, a ukoliko nemate onoliko koliko traže, napadaju vas i uzimaju vam cipele, prenosi sajt Klix.ba.

U Španiji je poznato pljačkanje u hotelima, gde dva muškarca obučena kao policajci traže da vam pretresu sobu, a zatim jedan zagovara gosta, dok drugi krade.

Kako se navodi u Brazilu devojke namerno prosipaju piće po muškarcima i dok se oni očiste i snađu one kradu vredne stvari iz njihovih džepova ili sa stola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading