Pet stvari koje nikako ne treba da radite u Moskvi ako želite dobar provod

Autor: b92.net

Razonoda

26.12.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja stanovnica Moskve Džena Makovski najbolje će vam reći šta da radite, a posebno šta da ne radite u ruskoj prestonici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Moskva

1. Ne idite samo na Crveni trg

Crveni trg je doslovno centar Moskve. Impozantni zidovi Kremlja i ikonične kupole Crkve Svetog Vasilija su zaista vredni posete. Ali nemojte sve vreme trošiti baš ovde. Preplavljen turistima i uličnim prodavcima suvenira, Crveni trg nije pravi predstavnik Moskve. Obavezno posetite Kitai gorod i Moskovski državni univerzitet. Četvrt Kitai gorod po lepoti je slična Crvenom trgu, ali bez preterane gužve. Do Kitai goroda dođite ulicom Varvarka i uživajte u arhitekturi.

2. Nemojte posetiti Puškinov muzej

Slično kao i u Luvru, možete provesti dane lutanju po hodnicima ovog muzeja i videti samo njegovu površinu. Ponajviše zbog toga što ogromne gužve ometaju vaš napredak. Umesto toga posetite Tretjakovsku galeriju ili književnu kuću. Tu se nalaze dela svih ruskih umetnika. Organizovana je hronološki, tako da vas šetnja kroz muzej vodi kroz tri veka istorije ruske umetnosti.


Ulaz u oba muzeja košta 100 rubalja, a dovoljno su mali da ih možete videti za nekoliko sati.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
More turista svakodnevno obilazi Rusiju

3. Ne planirajte ništa za Dan Rusije

Obilazak Kremlja je celodnevni događaj, uključuje i šest crkava i muzeja koje treba posetiti i preći prostrane terene za šetnju. Ne pokušavajte da uklopite ništa drugo. 


Takođe, red je ogroman, a uzmite u obzir i visoku cenu ulaznice, kao i obično mrzovoljnog prodavca koji ne govori engleski. Potrebno je mnogo strpljenja, zato budite strpljivi!

4. Nemojte voziti

Moskva je grad sa najvećim prometom saobraćaja u Evropi, pa nije teško ni zaključiti zašto vam ne preporučujemo ovu opciju. Osim toga rentakar je skup.

5. Nemojte jesti u restoranima sa kostimiranom poslugom

Restorani poput Taras Bulba Korchma su preskupi lanci restorana u kojima je osoblje tradicionalno obučeno. Ipak, hrana na ovim mestima ne predstavlja pravu rusku tradiciju. Umesto toga pronađite stolvayu, vrstu kantine koje su popularno nasleđe SSSR-a i gde je hrana fenomenalna i predstavlja svakodnevicu mnogih Rusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading