(FOTO) Ovako ove sezone izgleda neverovatni Ledeni hotel u Švedskoj!

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

22.12.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svake godine u Švedskoj se tokom zime otvara Icehotel, u kome se sneg i led pretvaraju u stilizovani smeštaj koji već godinama opčinjava goste iz celog sveta.

Za ukrašavanje soba bila su zadužena 34 umetnika iz 13 zemalja, koji su nedeljama razvijali najrazličiije motive, od sobe koja izgleda kao prodavnica slatkiša, do džinovskog akvarijuma.

Svoju 29. sezonu Icehotel je svečano otvorio 14. decembra u Jukkasjärvi-ju u Švedskoj.

 

 

Rad na hotelu počinje u martu, kada se iz reke izvlači 2.500 tona leda. On se skladišti za sledeću sezonu, koja počinje u oktobru. Tada kreće gradnja hotela, hotelskih soba u ukrasa – sve od leda. Od leda se prave čaše, tanjiri, činije, prelepi lusteri, kreveti, stolovi, itd. Nekoliko nedelja pred otvaranje stižu umetnici, koji preuzimaju ukrašavanje 15 soba, ceremonijalne hale za venčanja i glavne hotelske sale.

 

 

Svake godine, Icehotel privlači preko 70.000 gostiju, a ovde se održi i 50 venčanja. Osim noćenja u spektakularnim sobama, gosti mogu da učestvuju u zimskim aktivnnostima kao što su vožnja motornim sankama, psećom zapregom, pravljenje skulptura od leda.

 

Icehotel će biti otvoren do 13. aprila 2019, a cena noćenja za dve osobe kreće od 1.549 kruna za toplu sobu, odnosno 2.354 krune za ledenu sobu.

 

 

 

Ipak, vredi napomenuti da je Icehotel ljubiteljim snega i leda obezbedio i mogućnost uživanja u zimskim čarolijama tokom cele godine, jer je 20 soba i ledeni bar otvoreno u Icehotel-u 365, koji leti radi na solarnu energiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading