TRAŽIMO DOM ZA ŠEFICU: Pomozimo da se plati operacija za macu koja pogođena sa 9 dijabola

Autor:

Lifestyle

25.10.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrabra i umiljata maca nazvana Šefica iz Crne Gore je dovedena u Beograd, gde je operisana, a tom prilikom je u njenom telu pronađeno čak devet dijabola!

RepublikaFoto: facebook.com/NVO RUKA - ŠAPI
Umiljata Šefica je primer velike hrabrosti


 Nehumana osoba koja je pucala je momentalno paralizovala mačku jer se jedan metkić zario u kičmu, ali su dobri ljudi NVO Ruka-Šapi, uspeli da je odvedu kod veterinara, koji ju je operisao i uklonio dijabole, ali ne sve.

Foto: facebook.com/NVO RUKA - ŠAPI
DEVET DIJABOLA U TELU: Snimak pre operacije

- Nisu izvađene sve dijabole, ali jeste većina. Dve su suviše duboko u telu, pa bi intervencija njihovog uklanjanja bila sama po sebi rizična. Zato je preporučeno da se ipak ne diraju, jer ne prave smetnju, iako je jedna u trbuhu, a druga u grudnom košu (nekako je imala neku ludu sreću da ne oštete organe). Maca bez trunke straha, slabosti, stojički noseći ožiljke i teške rane može samo da dobije ime Šefica - da nam svima kaže da posle svakog pada treba ustati i nastaviti dalje, još jače i hrabrije. Ona je sad pred najtežim izazovom, a da li će ga prebroditi umnogome zavisi od svih nas i ne smemo da je ostavimo samu! Šansu da opet stane na svoje noge dobila je u veterinarskoj ambulanti Spina. Oštećenje nije malo, ali veterinar dr Milan Matić je potvrdio mišljenje i dr Aleksandre Riso iz Montveta da ona nikako nije kandidat za eutanaziju jer po neurološkim znacima ona može da se oporavi! Njen oporavak je tek počeo i pred njom su meseci strpljenja, vežbi i potporne terapije, a zatim i traženje doma jer na mesto gde su godinama pucali na nju ne može i ne sme da se vrati. Trenutno se oporavlja kod divne Eme Petrović, bez koje ništa od ovog ne bi bilo moguće - kaže Kristina Radinović, iz NVO Ruka-Šapi.

Srpski telegraf i portal Republika.rs takođe apeluju na sve dobre ljude da pomognu u plaćanju duga za operaciju i terapije, ali i da se pronađe dom za hrabru Šeficu. Troškovi do sada iznose oko 550 evra.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading