(FOTO) KRALJEVSKI! Ovo je najskuplji golub na svetu

Autor:

Lifestyle

25.10.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golub prevrtač pod imenom Kralj živi u gradu Adijaman u Turskoj, a njegov vlasnik Erkan Turkoglu se ponosi njim i ne pristaje da ga proda ni po kojoj ceni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dok Kralj uživa ovi naši i nemaju toliko sreće sa nama

Kako pišu strani mediji, procenjena vrednost Kralja je 100.000 lira (oko 15.300 eura), a ako ste se pitali zaštoje njegova cena tolika reč je o posebnoj pažnji uzgoja goluba ove vrste, kao i izgledu kojim pleni. 

Njegova vrednost zavisi i od drugih karakteristika, poput boje i starosti. 

 

Kralja je pre dve godine kupio Erkan Turkoglu iz Turske od čelnika Udruženja za zaštitu i uzgoj ptica u Adijamanu kada je golub imao dve i po godine. 


Erkan je kazao za medije da su mnogi želeli da kupe goluba Kralja, te su mu nudili automobile vrednosti 35.000-40.000 lira (oko 5.000-6.000 eura) ali on nije prihvatio ponude. 

- Dolazili su ljudi i u zamenu nudili automobil. Davali su ključ, ali nisam želio razmenu. To su bili automobili od 35.000-40.000 lira, a ja za 'Kralja' želim 100.000 - objasnio je vlasnik ove lepe životinje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading