Evo kako da kuvate vašim mačkama!

Autor: Republika

Lifestyle

21.09.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obradujte svog mezimca ukusnim obrocima i poslasticama koje možete veoma brzo spremiti dok kuvate za svoju porodicu. Mace će, garantujemo, olizati šape, piše Petmagazine.rs.

RepublikaFoto: Le Petit
Naši krznavi drugari

Pileći paprikaš 

Sastojci: celo pile, dve šoljice braon pirinča, šest stabljika celera, osam šargarepa, dva do tri parčeta bundeve, dve do tri tikvice, jedan cvet brokolija srednje veličine, šaka zelene boranije. 

Priprema: operite pile, stavite ga u šerpu ili ekspres lonac i prelijte vodom. Isecite povrće na kockice i ubacite ga u šerpu, a potom dodajte pirinač. Kuvajte dok se pileće meso gotovo potpuno ne odvoji od kosti, a povrće postane meko (proverite bockanjem viljuškom). Odvojite pileće kosti u potpunosti i izvadite ih iz šerpe. Paprikaš potom prespite u blender i miksujte dok ne dobijete komadiće veličine mačjeg zalogaja. Servirajte svojoj mački ovaj ukusni obrok, a ostatke zamrznite u posudama ili kesama za zamrzivač (iskoristite u roku od deset dana. 

Riblje kuglice 

Sastojci: konzerva tune u maslinovom ulju, dve kašike ovsenih pahuljica ili mekinja, dve do tri kašike rendanog mladog (neslanog) sira, jedno celo umućeno jaje. 


Priprema: zagrejte rernu na 180 stepeni, pomešajte sve sastojke, a potom dlanovima oblikujte kuglice. Na pleh stavite papir za pečenje i malo ga nauljite, a potom stavite kuglice u pleh s papirom. Pecite 15 do 20 minuta. Znaćete da su riblje loptice gotove kada očvrsnu i postanu braonkaste. Ohladite ih i poslužite vašem mezimcu. Ostaci mogu da stoje u frižideru najduže tri dana, a u zamrzivaču do deset dana.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading