Nova otkrića naučnika: LABRADORI NE MOGU DA KONTROLIŠU GLAD!

Autor: petmagazin.rs

Lifestyle

12.05.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Labrador je jedna od najpopularnijih rasa na svetu, ponajviše zato što su prijateljski nastrojeni, lojalni i lako ih je dresirati. Naučnici sada imaju nova otkrića koja pomažu vlasnicima da se ne osećaju loše i ne okrivljuju sebe zbog toga što se njihov ljubimac ugojio. Naime, kad su labradori u pitanju, opsesivna želja za hranom im je zapisana u genima.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Labradori imaju posebnu genetiku koja ima veliki uticaj na njihovu želju za hranom - kaže dr Elenor Rafan s Univerziteta Kembridž.

- Iako su često vlasnici ti koji smatraju da su razmazili svog ljubimca koji bi sve dao samo da dobije još jedan keksić, ovi psi su zapravo „genetski gladni” i svoju želju za hranom često ne mogu da kontrolišu.

U pitanju je mutacija gena, poznatija kao POMC, a tokom istraživanja koje je obuhvatilo 310 labradora čak jedna četvrtina je imala ovu mutaciju i ti psi su bili u proseku 1,9 kilograma teži od drugih. Stručnjaci savetuju da se pojača fizička aktivnost, ali i karakter vlasnika koji neće davati labradoru da okusi baš sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading